Preview Spirou Belgacom Basket - BC Telenet Oostende

Clasico met Eurocup tintje

Zesendertig uur nadat ze donderdagmorgen om 4 uur (!) in Oostende uit de bus stapten na hun sublieme 68-83 Eurocup zege op Artland Dragons (D), trekt BC Telenet Oostende vrijdagnamiddag voor de topper van de 5de speeldag in de Ethias League naar Spirou Charleroi. Veel tijd om te rusten, en de eerste Clasico van het seizoen voor te bereiden, was er niet. Maar ook de gastheren kregen bijzonder weinig tijd om dit belangrijke treffen voor te bereiden na hun 88-75 Eurocup nederlaag van woensdagavond bij Cedevita Zagreb (Cro)

Niets dan blije gezichten donderdagavond bij de lichte training van BC Telenet Oostende in de Sleuyter Arena. “Op Artland Dragons zag ik één van de mooiste collectieve Europese wedstrijden van BCO ooit ” glunderde langs de zijlijn BC Telenet Oostende ploegkiné Jos Desmet. En dat wil veel zeggen in een carrière van reeds 34 jaar !

Op enkele minieme kwaaltjes na had de medische staff na die derde wedstrijd binnen één week niet zoveel werk. Voornaamste taak van het coachesduo Dario Gjergja-Thierry Declercq was hun in een positieve flow evoluerende groep met beide voeten op de grond houden. Want Spirou Charleroi mag dan wel twee opeenvolgende Eurocup nederlagen hebben geleden en veel koud en warm blazen in de Ethias League, het blijft een topper die bulkt van het talent. En meer nog: die in deze Clasico zal willen bewijzen terug mee te dingen naar de landstitel die ze voorbije twee jaar aan BC Telenet Oostende moesten laten. Een gegeven dat door BC Telenet Oostende coach Gjergja duidelijk werd gemaakt op de enige tactische training van donderdag.

Sleutel van de match wordt denkelijk wie van het duo Demond Mallet/Jorn Steinbach of ‚generaal’ Dusan Djordjevic (beste assistgever in de Eurocup ranking!)/Niels Marnegrave, het best zijn ploeg zal laten draaien. Het fel verjongde BC Telenet Oostende bewees de voorbije wedstrijden steeds nadrukkelijker als een hecht blok te evolueren. Met de nadruk op een betonnen verdediging van waaruit splijtende aanvallen worden opgezet. Niet te vergeten dat Spirou Charleroi ondanks het verlies bij Zagreb tegen 50% afwerkte en ook met 20 assists uitpakte…

Net zoals tegen Artland Dragons zal BC Telenet Oostende ook in dit Belgische toptreffen met Europese allure tussen twee Eurocup ploegen moeten proberen Spirou Charleroi onder druk te zetten, hun raderwerk te ontwrichten en balverliezen forceren. Oppassen voor Mohamed Abukar, steeds nadrukkelijker de scorer bij de gastheren. Onder de korven wordt het een interessant duel tussen ex-Oostendenaren Christophe Beghin.Devin Green, samen met Wen Mukubu, tegen Zaikapitings P.A. Gillet en de octopusarmen van Andrija Stipanovic en Jared Berggren.

Go Oostende, Go! Defense!!!
Op Artland Dragons zag ik één van de mooiste collectieve Europese wedstrijden van BCO ooit Jos Desmet - 34 jaar Kiné BC Telenet Oostende
Back to top