Classico onder hoogspanning

Hoogspanning verwacht zaterdag in de Sleuyter Arena met de komst van Proximus Spirou Charleroi. Een Classico waarvan de einduitslag voor de Carolo’s een hemelsbreed verschil kan uitmaken of ze 3de of 4de eindigen in de Final Round en al dan niet maximaal thuisvoordeel zullen genieten in de play-offs. Voor onze reeds lang van de pole positie in de play-offs verzekerde Zaikapitings de ideale wedstrijd om hun 81-64 blamage van vorige week bij Limburg United naar de vergeethoek te spelen.

Het leidt geen twijfel dat BC Telenet Oostende er twee weken voor aanvang van de play-offs (kwartfinales 6 of 7 mei) alles aan doet om naar zijn sterkste vormpeil toe te groeien. Niemand bij BC Telenet Oostende die eraan twijfelt dat het verlies bij Limburg United een éénmalige uitschuiver was. Wat de voorbije week op training door inzet en vastberadenheid van iedereen duidelijk bleek. Ook bij nieuwkomer Dominique Archie die iedere training steeds beter ingeburgerd blijkt in de systemen van coach Gjergja.

Duidelijk is dat BC Telenet Oostende tegen de zichzelf na een eerder moeilijk seizoen naar eigen zeggen herboren Spirou’s in hoofdzaak verdedigend als één blok zal moeten uitpakken. Een recept dat trouwens reeds het ganse seizoen zowel in de Eurocup als in de Scooore!League van het ene succes naar het andere leidde.

Maar het is evenzeer duidelijk dat Spirou Charleroi de voorbije weken door het op zijn beurt toepassen van die zo succesvolle tactiek, met nadruk op een betonnen verdediging en door coach Stas gehanteerde maximale rotatie met zijn voltallige kern, het door hen zo lang gezochte goede ritme heeft gevonden.
Exponenten bij dit super-gemotiveerde Spirou Charleroi, dat zijn laatste drie topmatchen (Aalst, Mons, Antwerp Giants) overtuigend won, zijn de op een wolk spelende Wen Mukubu naast klasbaks Dowdell en Hatcher. Zonder de onvermijdelijke joker te vergeten die steeds wel weer uit het niets opduikt.
Zeker is dat de vierde Clasico van het seizoen de Sleuyter Arena zal laten zinderen. Op het parket maar evenzeer in de tribunes waar heel veel wordt verwacht van onze Yellow Army. BC Telenet Oostende heeft de vokale hulp van hun supporters nu meer dan nodig.

Het “We are BCO, go Oostende, go! Defense!!!” moet volle veertig speelminuten oorverdovend weergalmen! Doen!!

Tijdens deze Classico zal Scooore ook zorgen voor de extra ambiance met tal van leuke acties. We gaan ook opzoek naar de luidste zaal van de poule.

Go, Oostende, go! Defense!!

Back to top