Preview BC Telenet Oostende - Spirou Charleroi

„Iedereen stilaan terug fit, da’s super!” (Wes Wilkinson)

De ziekenboeg van BC Telenet Oostende loopt (eindelijk) leeg. Niels Marnegrave traint terug voorzichtig mee en Jared Berggren denkt aan zijn wederoptreden volgende week. Het meest hoopgevende nieuws voor onze Zaikapitings is dat Quentin Serron na wekenlange afwezigheid zondag terug inzetbaar is tegen Spirou Charleroi. „Ideale timing” weet Zaikapiting Wes Wilkinson in aanloop tot de steeds geladen Clasico.

Kersverse papa van de tweeling Emmi en Alanna, die in het knusse Bredense appartement van de WiIkinsons zusje Milla (2) vervoegden, straalt Wes Wilkinson als nooit tevoren. Als gelukkige familyman en als even gelukkige prof basketter bij BC Telenet Oostende. Winst zondagavond om 19 uur in de Sleuyter Arena tegen zijn ex-team Spirou Charleroi zou dat geluk nog groter maken. Sympathieke Wes ziet dat laatste zeker zitten.

„BC Telenet Oostende beleefde sinds oktober vijf knotsgekke maanden. Twee wedstrijden per week, memorabele en vooral verre Europese verplaatsingen en een resem „back to back” wedstrijden die pas in de laatste minuten – of seconden – werden beslist. Het kroop serieus in onze kleren. Fysisch en psychologisch. Wij kunnen fier op onze Europese campagne terugblikken. Van de voorronde Euroleague tot en met de tweede ronde Eurocup maakte dit BC Telenet Oostende ondanks de vele door kwetsuren geteisterde kernspelers furore. Vandaag staan we voor de drie belangrijkste maanden met het voor het tweede jaar op rij behalen van de Belgische beker en het verlengen van onze landstitel als inzet.”

Voor het eerst sinds lang zonder midweek wedstrijd genoten Wes Wilkinson en ploegmaats vorig weekend zowaar van twee basketvrije dagen om er sinds maandag serieus de pees op te leggen als voorbereiding op de Clasico.

„Die enkele dagen relatieve rust deden wonderen. Iedereen vloog er terug met volle goesting in op training. Een memorabele training maandag, want voor het eerst sinds lang met alle kernspelers. Het was heerlijk te kunnen vaststellen dat Quentin Serron terug voluit kan gaan. Zijn terugkeer op het parket kon voor BC Telenet Oostende niet op een beter moment komen. Hij krijgt een volle week de tijd om zich terug in de ploegtrainingen in te werken. En hoe! „Q” bewees ondanks zijn lange afwezigheid nog steeds niets van zijn enorme verdedigende kwaliteiten en snelheid te hebben ingeboet. Op maandagtraining sprintte hij ieder van ons gewoon van de sloffen! Zijn gezicht achteraf sprak boekdelen. Quentin is klaar om er terug in te vliegen. Net als de rest van ons team trouwens.”

Hoe gevaarlijk Spirou Charleroi uit de hoek kan komen en vooral wie de in de gaten te houden man wordt, laat Wes Wilkinson terecht in het midden.

„Wij mogen ons niet blind staren op de 91-71 die we begin januari tegen de Spirous behaalden. Dat ze al zes verliesmatchen lieten optekenen is eveneens geen punt. Ook wij verloren al vijf wedstrijden in Ethias League. Met dit verschil dat we in de Belgische competities thuis nog steeds ongeslagen zijn en het zo willen houden. Onze grootste fout zou zijn om ons zondag op één bepaalde speler bij Spirou Charleroi te focussen. Mallet, Green, Watkins, Broyles en nu ook oude bekende Krupalija…Het zijn allemaal klassespelers die ervaring zat hebben in topmatchen. Aan BC Telenet Oostende om als één blok te spelen. Wij bewezen eerder al zo’n situaties aan te kunnen. BC Telenet Oostende is klaar voor de clash!”

Met de hulp van een weer aardig volgelopen Sleuyter Arena en zijn zo geprezen onvoorwaardelijke supporters kan BC Telenet Oostende mits winst zijn grote rivaal Spirou Charleroi verder van zich afhouden met de pole position van de play-offs als inzet.

Go Oostende, go! Defense!!!

Not in our house!

Back to top