Baloncesto Sevilla - BC Telenet Oostende: 63 - 94

Collectief Oostende demonstreert in Sevilla

Ondanks het vertrek van Echenique en de tijdelijke onbeschikbaarheid van Djordjevic heeft Oostende op een schitterende manier gereageerd door in het Spaanse Sevilla een collectieve topprestatie neer te zetten.

Sevilla dat afgelopen weekend slechts door een buzzer-driepunter werd geveld door Gran Canaria, de ploeg die de Oostendse poule uit de eerste Eurocup-ronde ongeslagen heeft gewonnen, verslikte zich compleet in de gretige Oostendse verdediging. Snelle uitbraken via Ponitka en een trefzekere Serron en Wilkinson zorgden meteen al voor een 4-10. Ook de ingekomen Prince was meteen productief en duwde door tot 6-17. Marnegrave orchestreerde feilloos en deelde vlot enkele assists uit.

Gillet vond ook meteen de juiste afstand en na twee opeenvolgende driepunters stond het 13-27. Serron nam vlot de taak van Marnegraeve over op de pointguard waarna ook Salumu en Wilkinson elk nog eens een driepunter netten waardoor er nog voor de rust even een twintiger verschil op het scorebord verscheen (23 –45) . Sevilla dat het aanvankelijk van individuele acties moest hebben, reageerde nu toch heel even via Porzingis waardoor de Spaanse achterstand opnieuw onder de twinitig punten dook aan de rust.

Ruststand: 26 – 45

Het verschil aan de rust in afgewerkte driepunters tussen de thuisploeg  (0/10) en de Oostendse bezoekers (7/12) was immens en daar werden de Spanjaarden meteen weer mee geconfronteerd toen Wilkinson, Ponitka en Prince onmiddellijk na de herneming weer alledrie  een bom raakmikten (26-51). Een korte opflakkering van Hernangomez zorgde heel even voor reactie bij Sevilla (38-67) maar vooral Gillet was opnieuw dodelijk precies en met zijn 3e driepunter van de avond stond er voor het eerst een dertiger verschil op het scorebord (40-70).

Porzingis kon eindelijk de ban breken bij Sevilla door de eerste driepunter van de avond binnen te gooien en luidde hiermee een Spaanse 8-0 tussenspurt in (48-70). Een slimme time-out van coach Gjergja brak het Spaanse momentum af en in geen tijd herstelde Gillet met zijn 4e en 5e bom van de avond, opnieuw de voorsprong (50-80).

Ook Marelja mocht zijn eerste Oostendse minuten volmaken en via de 8e assist van de avond van Marnegrave, dunkte hij zijn eerste punten in Oostendse outfit op het scorebord.

Eindstand: 61 – 94

Berggren 9, Serron 7, Marelja 4, Muya 4, Marnegrave 4, Wilkinson 11, Gillet 15, Salumu 10, Ponitka 13, Boukichou 5 Prince 12

Voor uitgebreide statistieken: klik hier >>

Back to top