Spirou Charleroi - BC Telenet Oostende: 73-81

Collectieve prestatie!

Door de coaches-wissel bij Charleroi was het afwachten in welke gedaante de thuisploeg zich zou voordoen. Niettegenstaande een aantal Oostendenaars niet hun gebruikelijke energie-niveau haalden, kon BCO toch het voortouw nemen tot aan de rust. Charleroi leek een tandje bij te steken in het derde kwart maar in het laatste matchdeel kwam er dan toch die beslissende energiestoot om de match te beslechten.

Spirou schoot het best uit de startblokken via Radenovic maar zag zich na de studieronde al snel gecounterd door BCO via driepunters van Newbill en Kesteloot (13-16). Ook Keselj mikte zijn driepunter binnen (18-25) maar toch kon er geen afstand genomen worden van de thuisploeg. Charleroi plukte in de eerste helft maar liefst 9 aanvallende rebounds waaruit extra doelpogingen kwamen waar onder andere Radenovic en Libert het meest van profiteerden (28-25). Kuridza en Newbil driepunterden hun team toch weer op voorsprong net voor rust.

Ruststand:32-33

Na de pauze bouwde Oostende rustig maar zeker aan een ruimere voorsprong. Walden en Keselj mikten een nieuwe driepunter binnen maar Shepherd en Libert deden net hetzelfde (37-41). Een aanvallend moeilijk moment met heel wat missers werd ontdooid door nieuwe driepunters van Djordjevic en Gillet (39-46). De reactie van de thuisploeg kwam er meteen door eveneens driepunters van Libert en Schwartz (47-47). Alles te herdoen dus voor de kustploeg. Een opstootje bij aanvang van het vierde kwart zorgde voor een adrenalineshot bij de Oostendenaars waardoor het energiepeil van iedereen meteen weer op niveau kwam. BCO behield zijn kalmte en speelde in geen tijd een 57-71 voorsprong bij elkaar op een drietal minuten voor tijd. Shepherd eiste alle ballen op bij de thuisploeg en forceerde zo een pak vrijworpen (63-71). Een driepunter van Libert reduceerde de voorsprong zelfs tot 72-76, maar Gillet, Djordjevic en Mwema bleven allen koel aan de vrijworplijn en consolideerden zo de zege.

Eindstand: 73-81

Statistieken >>

Back to top