Come on Yellow Army!

Wat gebeurt toch allemaal in de Euromillions Basketball League? Spirou Charleroi na twee speeldagen rode lantaarn, gedeeld met Kangoeroes Willebroek en…onze record-landskampioenen BC Telenet Oostende. Toch is er nog geen man over boord. Zeker niet bij onze Zaikapitings. Iedereen, van coaches tot spelers en staff weten dat het zoveel beter kan. Hopelijk reeds woensdagavond in eigen VersluysIDôme tegen Brussels? Een match waarbij meer dan ooit de rol van de thuissupporters doorslaggevend zal zijn. Come on, Yellow Army, schreeuw de Zaikapitings naar hun eerste competitiezege!

« Het duurt nog tot december vooraleer wij het èchte BC Telenet Oostende ‘jaargang 2016-2017’ op volle sterkte aan het werk zullen zien. Het inpassen van vijf nieuwe spelers, hoe talentvol ook, in een op discipline in verdediging gestoelde visie is iets dat langer dan twee weken duurt. Want meer tijd kregen wij niet om als volledig team dit seizoen voor te bereiden, » waarschuwde ploegkapitein Dusan Djordjevcic reeds voor aanvang van het seizoen.
Dat ‘The General’ het bij het juiste eind heeft, werd jammer genoeg voor BC Telenet Oostende op het parket bewezen. Zwaar verlies in eigen huis van Belfius Mons-Hainaut en verlies bij Leuven Bears.
Toch was er vorige zaterdag reeds heel wat verbetering te zien bij onze Zaikapitings. Ook al hielden zij het nog maar drie vierden van de match uit om tijdens het vierde kwart tegen een ontketend en door hun supporters fel aangemoedigd Leuven kopje onder te gaan.
Wat woensdag – opworp 20h30 – in de VersluysIDôme tegen het virtueel eerste (!) geklasseerde Brussels van oude bekenden Loubry en Muya? Ongetwijfeld op een wolkje levend na Aalst (74-76 on the road) en Charleroi (89-85 eigen zaal) het nakijken te hebben gegeven hopen ze ook BC Telenet Oostende van zich af te houden.
Alleen, daar heeft men bij de Zaikapitings helemaal geen oren naar. Allerminst bij de spelersgroep die eindelijk in eigen zaal wil bewijzen dat zij absoluut niet in de kelder van de rangschikking thuishoren!
Daar kan u, trouwe en fervente supporters van BC Telenet Oostende, zoveel meer aan meewerken dan gedacht.
De Zaikapitings van bij de opworp tot het laatste fluitsignaal onvoorwaardelijk en liefst zo luidruchtig als mogelijk aanmoedigen. BC Telenet Oostende als het ware naar de overwinning zingen! Aantonen dat de Oostendse Yellow Army de beste supporters van het land zijn, in voor- en tegenspoed. Aan u, beste supporters die de voorbije jaren zo gewend zijn gemaakt aan spetterende prestaties van uw ploeg die de overwinningen als een parelsnoer aan elkaar reeg, te bewijzen dat u ook in mindere tijden in blok  achter onze Zaikapitings staat en hen een riem onder het hart steken. Uw aanmoedigingen kunnen helpen van BC Telenet Oostende binnen de kortste tijd terug dat ’dream team’ te maken waar wij allen van dromen. Doen tegen Brussels?  Allemaal in het geel gestoken en de stembanden goed geolied? Zeker weten!

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top