« Concentratie en organisatie » (John Deschacht)

Eind januari 2016  maken BC Telenet Oostende en Belfius Mons-Hainaut in een back-to-back duel uit wie de finale Beker van België speelt. Maar eerst kijken beide ploegen elkaar dinsdag in het wit van de ogen voor de 13de speeldag Scooore!League. Ex-assistent coach bij de Zaikapitings John Deschacht voorziet een moeilijke match. « In eigen Mons-Arena is Mons-Hainaut erg moeilijk te bekampen. Hoe ik ze zag Spirou Charleroi met 80-68 uit de Beker van België kieperen, was ronduit indrukwekkend. BC Telenet Oostende zal erg georganiseerd en geconcentreerd moeten zijn om ook hun laatste match van 2015 te winnen. »

Vanuit zijn zitje naast ook al ex-BCO assistent-coach Freddy Deckmyn hoog in de N-blok van de Sleuyter Arena gezeten, mist John Deschacht geen enkele match van onze Zaikapitings. Hij hoopt alvast dat de zaterdag in eigen huis tegen Brussels gemaakte fouten in verdediging op Mons-Hainaut worden weggewerkt.
« Natuurlijk wordt de afwezigheid van Dusan Djordjevic erg gevoeld. Hoe erg Quentin Serron en Kyle Gibson ook hun best doen om Niels Marnegrave wat ademruimte te geven. Gelukkig is dit BC Telenet Oostende een ploeg die bulkt van het talent. En waarbij iedereen voor iedereen door het vuur gaat. Iets wat ik minder zie bij Mons-Hainaut », aldus John Deschacht.
« Begrijp me niet verkeerd. Daarmee bedoel ik eerder dat ze heelwat individueel talent bezitten dat soms teveel als individu iets wil forceren. Lukt dat, dan lopen ze iedere tegenstander onder de voet. Zeker in eigen zaal aangevuurd door hun heftige supporters. Weet je die furie een halt toe te roepen, dan verliest Mons-Hainaut soms nogal rap de pedalen. We zagen het begin oktober in de Sleuyter Arena wanneer het collectief BC Telenet Oostende met een 23-0 opende om uiteindelijk met 95-54 te winnen. Alleen denk ik dat Mons-Hainaut in eigen zaal die blamage zal willen doen vergeten ».
Vooral het bordenwerk van Amaury Gorgemans (2m14) en Kirk Archibeque kon John Deschacht naar eigen zeggen zeer bekoren.
« Rasko Katic en Khalid Boukichou zullen een flinke klus aan hen hebben. Oppassen ook voor hun guard André Collins die samen met de steeds vinnige Lionel Bosco en Jermaine Bucknor als schutters te duchten zijn. Mons-Hainaut mag dan wel in de Scooore!League slechts 1 van zijn laatste vijf matchen hebben gewonnen, ik aanzie ze nog steeds als een te duchten tegenkandidaat in de play-offs. Zeker eens de pas in januari heroptredende Fields hun rangen komt versterken. Vergeet niet dat zij, net als BC Telenet Oostende, ook erg sterk presteren in de Fiba Europe Cup».
Toch hoopt John Deschacht dat BC Telenet Oostende zijn elfde zege op rij kan behalen in de Scooore!League. Een Kerstcadeautje voor hun duizenden trouwe fans om dan van 23 tot 28 december van een welverdiende week vakantie te genieten.
Aan onze iedere week talrijker wordende BC Telenet Oostende fans een Vrolijk Kerstfeest en Gelukkig 2016 gewenst.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top