Preview Cuva Houthalen - BC Telenet Oostende

„Concentratie en respect” (Arthur Goethals)

„Met het behalen van de tweede ronde Eurocup is één van onze drie vooropgestelde objectieven bereikt. Voor de verlenging van onze landstitel zit BC Telenet Oostende op schema. Objectief #3, de Beker van België? Wij hebben kwalitatief alles in huis – de spelers, de ploeg – om mits de nodige concentratie en respect voor de Limburgers, zaterdag in achtste finale van tweedeklasser Cuva Houthalen te kunnen winnen.”

Voorzitter Arthur Goethals van BC Telenet Oostende spaart zijn lof voor de in vergelijking met vorig seizoen fel verjongde Zaikapitings niet.

„Ons eerste objectief, Europees overwinteren, realiseerden wij op een schitterende manier. Wat mij bijzonder verheugd is de ongelooflijke integratie van onze jongeren in dit team. De enorme verdiensten daarvoor gaat naar gans onze coachingstaff. Je moet het maar kunnen, de ietwat meer ervaren spelers met heel wat maturiteit samen met de grote groep jongeren tot ieders tevredenheid laten roteren.”

Of dit iedere wedstrijd zichzelf, vriend en tegenstrevers verbazend BC Telenet Oostende ook na de korte eindejaarsbreak (iedereen bij BC Telenet Oostende krijgt vrij van zondag 21 tot zondag 29 december) op hetzelfde hoogstaand niveau kan blijven presteren, is één van de vele vragen die voorzitter Arthur Goethals van de landskampioenen zich stelt.

„Tot het einde van het seizoen krijgt BC Telenet Oostende twee wedstrijden per week te verwerken. In de periode januari-fabruari staan al 15 matchen op ons programma. Daar zijn zelfs de mogelijke kwartfinale matchen Beker van België tegen Mons-Hainaut niet bijgerekend.”

Maar eerst is er zaterdagavond, 20 uur, in de Sporthal Lakerveld te Houthalen-Helchteren nog de laatste wedstrijd van het succesvolle 2013 tegen tweedeklasser Cuva Houthalen. Die vaandeldragers van het Limburgse basket verloren dit seizoen nog niet in eigen zaal…! En niet te vergeten, datzelfde Cuva Houthalen bezorgde Spirou Charleroi vorig jaar in de achtste finale Beker van België met hun ophefmakende 90-87 zege een kater van jewelste.

„Reden temeer dat wij respect moeten opbrengen voor onze gastheren. Wat niet wegneemt dat wij mits de nodige concentratie die ploeg vlot moeten aankunnen,” stelt BC Telenet Oostende voorzitter Arthur Goethals.

In Houthalen kijkt men alvast reikhalzend uit naar de komst van landskampioenen en bekerhouders BC Telenet Oostende.

„Een kerstcadeau voor onze fans” bloklettert de website van de Limburgers.

Dat de blauw-witten, die met vijf punten voorgift aan de opwerp komen, niet van plan zijn de Zaikapitings vroege Kerstgeschenkjes uit te delen, staat duidelijk vast. De uitsluitend uit Belgen samengestelde ploeg, met de Amerikaanse Belg Ronnie McCollum (35, ex Luik en Bree) , Martijn Hendrix (ex-spotter Leuven) en top-talent Hans Vanwijn (in dubbele affiliatie met Leuven Bears) met enige eersteklasser ervaring, zal het voornamelijk van zijn snelheid moeten hebben.

Go Oostende, go! Defense!!!

Merry X-Mas and a Happy New Year 2014

Back to top