“Concentratie en teamwerk” (Dario Gjergja)

“Volle veertig minuten geconcentreerd blijven en vooral geen balverliezen lijden of domme fouten maken. Als geen andere straft ASVEL Lyon-Villeurbanne (F) dergelijke situaties genadeloos af. Een herkansing voor de uitschakeling van BC Telenet Oostende door datzelfde ASVEL Lyon-Villeurbanne in de rush naar een Euroleague ticket zou ik onze 4de groepsmatch Eurocup van woensdag niet noemen. Wel een interessante test om te zien hoe BC Telenet Oostende de voorbije vijf weken evolueerde.”

Head-coach Dario Gjergja van BC Telenet Oostende blijft zijn koele zelve bij het vooruitkijken naar de voor de Zaikapitings belangrijke thuismatch tegen het Green Team van eigenaar en San Antonio Spurs (NBA) vedette Tony Parker. Winst vanwege BC Telenet Oostende zou de Yellow Army in Groep B Eurocup immers op gelijke hoogte brengen (2-2) van hun gasten van de avond in de Sleuyter Arena. Begrippen als “puntjes op de i plaatsen” of “weerwraak” na de 77-86 nederlaag in de Euroleague Qualifying Rounds zijn daarbij voor coach Dario Gjergja niet relevant.

“Ik hoop vooral een goede wedstrijd te zien vanwege mijn ganse spelersgroep. Dat het een serieuze test wordt, is zeker. In Groep B van Eurocup beschikt ASVEL Lyon-Villeurbvanne volgens mij over de meest complete ploeg wat talent betreft. Waarom dat in de Franse ProA competitie niet naar voor komt (2 zeges en 4 nederlagen) is mij een raadsel. In Eurocup daarentegen spelen ze de pannen van het dak met winst tegen Artland Dragons (66-70) en Cantu (78-70) en verloren ze enkel met één puntje (77-78) van Dijon.” Waar head-coach Dario Gjergja van BC Telenet Oostende zegt naar uit te kijken is hoe de in tegenstelling tot eind september nu wel complete en fitte spelerskern van de Zaikapitings uit de verf zal komen.

“Dusan Djordjevic en Pierre-Antoine Gillet speelden toen zonder noemenswaardige training na blessure. Niels Marnegrave en Jean Salamu revalideerden nog na maandenlang blessureleed… Vandaag staan we er heel wat beter voor. Onze ziekenboeg is leeg! Elk van mijn twaalf spelers is fit. Wat ze de voorbije weken zowel in de Scoore! League als in Eurocup bewezen. Dat maakt de confrontatie met een topteam als ASVEL Lyon-Villeurbanne zoveel interessanter.”
De voornaamste kwaliteiten van ASVEL Lyon-Villeurbanne zijn volgens coach Gjergja benevens hun individueel talent ook de energie die ze iedere wedstrijd etaleren. “Hier is geen sprake van één of twee spelers uit de match proberen te houden. Bij ASVEL Lyon-Villeurbanne lopen zo’n 6 spelbepalende figuren rond. Namen noemen? Green, Jackson, Anderson, Nivins… Zonder Sy te vergeten. Hij vermorzelde ons in het vierde quarter van de Qualifying match voor Euroleague.”

Dat het een wedstrijd met vuurwerk langs beide kanten wordt, staat vast. BC Telenet Oostende bewees de voorbije weken steeds uitdrukkelijker zijn vorig seizoen zo geroemde verdedigende, maar ook aanvallende, kwaliteiten te hebben hervonden. Aan de BC Telenet Oostende supporters om op hun beurt niet achterwege te blijven en woensdag massaal naar de Sleuyter Arena af te zakken en de Zaikapitings naar hun zoveelste ophefmakende Europese prestatie aan te moedigen. Doen!

Go Oostende, go! Defense!!

Back to top