„Concentratie, ook tegen rode lantaarn” (Quentin Serron)

„Concentratie en vooral niet denken dat het tegen de laatst gerangschikte een formaliteit wordt” waarschuwt Quentin Serron voor het treffen tussen virtueel leider Ethias League BC Telenet Oostende en rode lantaarn Basic Fit Brussels.

Met amper 3 overwinningen uit 20 wedstrijden betekent dit eerste seizoen in de Ethias League voor promovendus Basic Fit Brussels een harde leerschool. Wat niet belet dat enkele kleppers zoals Domien Loubry en andere Brandon Ubel zomaar zijn in te blikken en volgens hun coach Serge Crevecoeur zeker niet door de uittredende landskampioenen BC Telenet Oostende.

„Wij reizen naar de kust met de bedoeling het de volgens mij beste ploeg in België moeilijk te maken. Er rust helemaal geen druk op onze schouders. Wij kunnen die wedstrijd zonder complexen aanvatten” luidt zijn voorbeschouwing.

Een kijk op de situatie die heel wat raaklijnen heeft met de visie van de nog steeds geblesseerde maar revaliderende Quentin Serron.

„Niet alleen het feit dat Brussels complexloos kan spelen vormt een moeilijkheid. Na een lange en vermoeiende Europese verplaatsing is het steeds moeilijk de draad in een andere competitie terug op te pikken. Temeer omdat we terug amper één dag hebben om die wedstrijd voor te bereiden. Wij moeten absoluut onze schitterende, met een zege bij Zielena Gora afgesloten, Europese campagne eventjes uit ons hoofd zetten en de Belgische realiteit in de ogen kijken.”

De Zaikapitings zijn dus verwittigd. Basic Fit Brussels ligt als een kaperschip op de loer. Aan BC Telenet Oostende om zich niet per verrassing te laten enteren.

Goed nieuws is dat het in Polen opgedoken probleem aan de rechter Achillespees van Brent Wright niet zo ernstig lijkt als gevreesd. Enkele dagen rust deden wonderen en normaal kan Brent zaterdagavond spelen.

Net als Niels Marnegrave die vrijdag terug de ploegtraining volop meedeed.

Go Oostende, go! Defense!!

Back to top