Cruciaal voor beide ploegen

‘Nu of nooit’. ‘Do or die’. ‘Cruciale wedstrijd…’ . Uitdrukkingen genoeg die de clash van dinsdag (opworp 20.30u) in de Basketbal Champions League tussen BC Telenet Oostende en het Servische Mega Leks van BCO-icoon Vesa Petrovic omschrijven. Samen op een gedeelde 6de plaats in groep D is winst voor beide ploegen een must willen ze op zijn minst in de running blijven voor de tweede ronde van de Championsleague.
Stellen dat BC Telenet Oostende zijn twee laatste wedstrijden groep D Champions League zowat met het mes op de keel speelt, is een onderschatting. Autoritair co-leider in de EuroMillions League en na de prangende back-to-back halve finale ‘bpost cup’ tegen Brussels voor het vijfde opeenvolgende jaar geplaatst voor de finale Beker van België, moet BC Telenet Oostende in eigen VersluysIDôme tegen Mega Leks en volgende week bij Cibona Zagreb alles op alles zetten om ook hun derde objectief – Europees verder gaan – te realiseren.
Eerste opdracht is dus dinsdag te winnen van Mega Leks en meteen de jammerlijke 76-70 nederlaag van de heenmatch uitwissen.
Sentiment omdat ‘voor eeuwige’ Zaikapiting en Oostends idool Vesa Petrovic nu als assistent-coach van Mega Leks, samen met ex-BCO speler Aleksandar Marelja te gast is, wordt best tot na de cruciale wedstrijd aan de kant geschoven.
Het wordt voor beide teams een ‘do or die’ situatie. Daarvoor rekent Mega Leks, dat zondag in de Adriatic League nog met 89-85 verloor van het Kroatische Cedevita Zagreb, maar vorige week in Champions League Strasbourg met 86-82 klopte, op zijn kweekschool van jonge zeer beloftevolle NBA-prospects.
Moeilijk te voorspellen wie onze Zaikapitings het meest in de gaten moeten houden. Point Guard Jovan Novak, topscorer en swingman Rade Zagorac, Rado Spanjevic of Alaksandar Marelja?
Bij BC Telenet Oostende stelt men zich die vraag niet. Uitslagbepalend wordt eens temeer het collectief verdedigend vermogen van onze Zaikapitings. Zoals zondag tegen Brussels in halve finale bpost cup. De tegenstander geen enkele bal gunnen en hen zeker beletten open shots te nemen.
Het wordt een wedstrijd op het scherp van de snee. Voor onze Yellow Army supporters hopelijk eentje om van te likkebaarden. Met ‘the general’ Dusan Djordjevic en maatje Rasko Katic in topvorm, geruggesteund door de voorbije wedstrijden ontploffende Jean Salumu en P.A. Gillet, het talent van Khalid Boukichou, Corey Walden, JR. Newbill, Vincent Kesteloot en JM Mwema samen met de ervaring van Marko Keselj en Marko Kuridza moet het kunnen.
Go Oostende, go! Defense!!!
Back to top