BC Telenet Oostende - Limburg United: 84-70

De eerste overwinning van het nieuwe seizoen is binnen

Met Limburg United kreeg Oostende meteen de nieuwkomer in de Scooore League als tegenstander in de Sleuyter Arena. De Limburgers hadden vorig weekend Mons-Hainaut nog weten te vloeren dus onderschatting was allerminst aan de orde.

Bij de bezoekers kreeg Thomas aanvankelijk te veel ruimte en benutte dit meteen om 7 punten op rij te netten. Djordjevic opende voor Oostende met een driepunter en Echenique speelde vrij dominant onder de borden (7-7). Met Ponitka tussen de lijnen kwam er wat meer defensieve druk tot stand bij de thuisploeg. Serron had Stewart helemaal in zijn greep en mikte tevens vlot zijn shots binnen. Ponitka die zich nu over Thomas ontfermde was ook heel goed bij schot en onder invloed van deze twee Oostendenaars drukte de thuisploeg meteen door tot 22-10. Wanneer ook Prince zijn eerste korven kon netten, zorgde Wilkinson met een driepunter al vrij vlug voor een twintiger verschil bij 37-17.

Iedereen voelde wel dat die voorsprong nog groter kon worden maar het Oostendse spel stokte en de slordigheden stapelden zich op (5 balverliezen). Via Ponitka en Echenique bleef de kloof toch min of meer intact tot aan de rust: 43 – 24

Ruststand: 43-24

Na de pauze kon het Duo Serron- Ponitka nog even een duwtje geven tot een maximale voorsprong bij 51-29 maar toen beide spelers samen met Djordjevic naar de kant werden gehaald verdween opnieuw de drive, snelheid en verbetenheid uit het Oostendse spel. Limburg zette extra druk, vooral via zijn pointguard Sanders en profiteerde bovendien maximaal van een nieuwe reeks van 5 Oostendse balverliezen. Ook mochten de bezoekers heel frequent aan de vrijworplijn postvatten waardoor ze een behoorlijk stuk van hun achterstand konden afsnoepen (58-47).

Enkele scores van de behoorlijk ingekomen Berggren en driepunters van Wilkinson en Marnegrave beperkten in meer of mindere mate de schade al zorgde een nieuw balverlies en de eerste driepunter van Stewart zowaar voor 74-67.

De ingekomen Djordjevic kon echter toch groter onheil voorkomen. Hij bleef feilloos aan de vrijworplijn en mikte ook nog een driepunter binnen.

Eindstand: 84-70

Berggren 0-7, Serron 5-9, Echenique 9-2, Muya 0-0, Marnegrave 0-3, Wilkinson 6-3, Gillet 0-0, Ponitka 12-3, Boukichou 2-0, Djordjevic 6-5, Prince 6-4

Back to top