BC Telenet Oostende - Basic Fit Brussels: 89-72

De eerste overwinning van het seizoen is binnen

BC Telenet Oostende speelde gretig en wilde absoluut zijn eerste overwinning pakken. Nieuwkomer Kesteloot was de exponent van deze gretigheid en nam zijn team van bij de start op sleeptouw.

De 9-0 start droeg al helemaal het signatuur van Kesteloot die met driepunters en flitsende snijbewegingen uitpakte. Ook defensief leek het plaatje behoorlijk te kloppen. Enkel Brusselaar Dowe geraakte uit de greep van zijn verdediger en met steun van de ingevallen Loubry stond het 14-12.  Katic en opnieuw Kesteloot dreven de voorsprong opnieuw op (25-17). Übel en Dowe boden weerwerk maar slaagden er niet echt in de kloof nog te dichten. Een bevlieging van Newbill dreef de voorsprong op tot 49-33 maar via de vrijworplijn probeerden de bezoekers hun achterstand nog wat te milderen.  Een verre driepunter van Walden liet toe dat BCO toch met een comfortabele voorsprong kon gaan rusten.

Ruststand: 52-37

Kesteloot was meteen bij de pinken en stuwde zijn team naar een 59-40 voorsprong. Simmons bood weerwerk maar Katic was onhoudbaar onder doel. Kuridza domineerde bovendien de rebound en Djordjevic lanceerde meermaals een snelle tegenaanval. Het Was Walden die met zijn tweede driepunter voor het eerst een twintiger verschil op het bord kreeg (73-52)

Het laatste kwart hoefde Oostende enkel nog te controleren. Salumu mikte een driepunter binnen, Boukichou draaide spectaculair rond zijn verdediger en Walden leek zich ook steeds meer in zijn sas te voelen.

Eindstand: 89-72

Lambrecht 0-0, Walden 7-7, Keselj 2-0, Salumu 5-5, Katic 8-8, Boukichou 2-6, Djordjevic 0-0 (8 assists), Kuridza 5-2 (14 reb), Kesteloot 15-8, Newbill 8-1

Statistieken >>

Back to top