De wonderen van ploegkiné Jos

Zet BC Telenet Oostende woensdag tegen Belfius Moins-Hainaut een vier op vier neer in de Final Round, dan zijn de Zaikapitings bijna mathematisch zeker van de pole position voor de play offs. Dit terwijl verlies voor de Renards Jason Love & C° serieus in de problemen kan brengen in hun strijd voor de tweede plaats. Ingrediënten genoeg dus om er een zoveelste spannende basketavond van te maken in onze sfeervolle Sleuyter Arena.

Dat Belfius Mons-Hainaut woensdag met een andere ingesteldheid het parket van de Sleuyter Arena zal opstappen dan bij de return kwartfinale Beker van België, waarbij BC Telenet Oostende hen met 90-50 terug naar Henegouwen stuurde, staat buiten kijf. De blauw-witten van coach Yves Defraigne bewezen met een 2 op 3 in de Final Round reeds eerder in topmatchen de beste teams de baas te kunnen. Met zeges bij Spirou Charleroi en in eigen huis tegen Okapi Aalstar. Maar ook met te vermijden verlies in eigen zaal van Antwerp Giants…

BC Telenet Oostende haalde het in de eerste drie matchen van de Final Round thuis van Limburg United en on the road van Okapi Aalstar en van Spirou Charleroi. Die laatste zege vrijdag zelfs zonder de gekwetsten Mateusz Ponitka en Aleksander Marelja.
Intussen deden de handen van ploegkiné Jos Desmet de voorbije dagen voor de zoveelste keer dit seizoen kleine wonderen. Intensieve behandeling van zijn vorige donderdag op het einde van de training opgelopen verrekking van de ligamenten van de linker voet, maakte dat Mateusz Ponitka sinds zondag terug gewoon met de ploeg kon meetrainen.

Ook goed nieuws voor Aleksander Marelja, enkele uren voor de bekermatch vorige week dinsdag op Antwerp Giants slachtoffer van een verrekking aan de rechter kuitspier. “Het betrof gelukkig slechts een lichte verrekking. Ook hier hielp een intensieve behandeling. Zondag voelde de kuit van Marelja reeds veel beter aan. Ik denk dat ook hij woensdag probleemloos en pijnvrij zal kunnen spelen,” gaf kiné Jos Desmet maandag nog het goede nieuws mee.
Dat Quentin Serron op Charleroi bewees dat ook zijn enkelverzwikking nog slechts een nare herinnering is, maakt het gezondheidsbulletin alleen nog rianter.

Voor coach Dario Gjergja van BC Telenet Oostende alvast een riem onder het hart dat hij tegen het steeds gevaarlijke – remember onze enige thuisnederlaag van het seizoen- Belfius Mons-Hainaut met zijn volledige fitte kern zal kunnen roteren. Een must tegen kleppers als Talor Battle, shooting guard Mike Smith en de moeilijk te stuiten Jamie skeen of Jason Love.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top