„Defense terug op punt” (Jean Salamu)

Voor Jean Salamu moet BC Telenet Oostende zijn 15de opeenvolgende thuiszege in de Ethias League behalen door te winnen tegen zijn ex-ploeg Leuven Bears. Onderschatten doet hij de op jong Belgisch talent gestoelde, en met twee goede Amerikaanse bordenspelers aangevulde, Leuvenaars niet.
„Leuven Bears beschikt over heel wat getalenteerde en vooral zeer ambitieuze jongeren. Ieder van hen kan elk moment figuurlijk ontploffen”, waarschuwt Jean Salamu voor zijn ex-team waarbij hij drie seizoenen geleden één jaar door BC Telenet Oostende werd uitgeleend. Een vaststelling die de jonge Belgische forward (ex-Ajax) Stephane Moris (25) vorige week-end illustreerde door liefst 24 punten in het bakje van Kangoeroes Boom te deponeren naast zijn 7 rebounds en 2 assists. Dit in het spoor van de in eerdere wedstrijden al productieve Olivier Troisfontaines (24) en Kevin Tumba (22).
Gedragen door de ervaringrijke Amerikanen Bradford Burgess en Jason Westrol blijft Leuven Bears na zijn ophefmakende thuiszege tegen seizoensrevelatie Liège Basket zelfs in de running voor een play-off ticket. „Wat de uitslag van de eerder wedstrijden dit seizoen tegen de ploeg van coach Jürgen Van Meerbeek ook was (70-76 in Leuven, 86-64 in de Sleuyter Arena), wij moeten de match van woensdag als een rasechte topper voorbereiden. Leuven Bears zal er natuurlijk op gebrand zijn bij ons te stunten. Reden genoeg om onze tegen Belfius Mons-Hainaut terug goed gesloten gehouden verdediging nog meer aan te scherpen.”
Waarschijnlijk wordt het voor Quentin Serron nog te vroeg om woensdag al tegen Leuven Bears zijn wederoptreden te doen na een tegen VOO Verviers-Pepinster opgelopen voetletsel. Ook Brent Wright, dagelijks aan zijn revalidatie bezig in de ‚rugkliniek’, blijft waarschijnlijk nog onbeschikbaar.
Of eventueel de sinds het einde van zijn interim contract bij BC Telenet Oostende nog steeds ijverig onder coach Dario Gjergja meetrainende Venezolaanse international Gregory Echenique deze week terug het gele wedstrijdshirt van de Zaikapitings aantrekt, en tijdelijk de onbeschikbaarheid van Brent samen met de zaterdag prima ingevallen Khalid Boukichou opvangt, bepaalt het Puerto Ricaanse Vaqueros de Bayamon. Ploeg waarvoor Gregory tekende en vanwege BC Telenet Oostende vrijgavepapieren verkreeg, maar door visumperikelen nog niet van Oostende naar Puerto Rico kon afreizen. BC Telenet Oostende vroeg Bayamon vorige week hun virtuele aanwinst terug aan de Belgische landskampioenen vrij te geven. Op de website van de Vaqueros bleef Echenique gisteren nog aangekondigd met aankomst „na 3 april”…
Go Oostende, go! Defense!!
Back to top