Nu alle focus op de Belgische competitie en Beker.

Dikke proficiat, Zaikapitings!

Het in normale omstandigheden al voor veel ploegen op de hel lijkend Aalsters Forum gaat zaterdagavond gegarandeerd helemaal uit zijn voegen barsten voor wat de Ajuinen likkebaardend hun ‘Carnavalsmatch’ noemen. Dat Okapi Aalstar daarenboven tegen autoritair leider in de Scooore!League BC Telenet Oostende partij geeft, is voor de Aalsterse carnavalisten een extra reden om er een meer dan een normaal te noemen sfeer in te brengen…

Doodmoe en tevens met een aantal zieken teruggekeerd van een lastige reis naar Vilnius, waarbij niet bepaald veel tijd voor rusten bleek, mag BC Telenet Oostende dan wel de achtste finales Eurocup niet hebben gehaald, de jonge garde van head-coach Dario Gjergja mag zaterdag met opgegeven hoofd het parket van het zinderend Aalsterse Forum opstappen. Want de Zaikapitings verdienen meer dan een hartverwarmend na hun heerlijke Europese campagne waarbij ze zich een meer dan waardige vertegenwoordiger van het Belgische basketbal toonden en met vooral de klemtoon op ‘het Belgische basketbal’.

Door hun sprankelend vertoonde spel wordt al te dikwijls vergeten dat dit BC Telenet Oostende, onze eerbare dertigers Dusan ‘generaal’ Djordjevic, Guy Muya en Wes Wilkinson niet te na gesproken, uit acht amper meer dan 21 jaar oude topspelers bestaat. In Oostende onder coach Gjergja aan hun toekomst werkende supertalenten als Mateusz Ponitka, 21, Jared Berggren, 24, Aleksander Marelja, 22, en J.P. Prince, 27 naast de liefst vijf Belgen Jean Salamu en Quentin Serron, 24, Niels Marnegrave en P.A. Gillet, 23, Khalid Boukichou, 22, die gans de Europese campagne meer dan een beetje speeltijd per wedstrijd opeisten, kregen en verdienden!

Misschien vergeten wij, trouwe en hartstochtelijke supporters van dit fiere BC Telenet Oostende, te rap de spraakmakende dubbele Europese overwinningen van dit jonge team tegen die Europese miljoenenploeg ASVEL Lyon-Villeurbanne van NBA-ster Tony Parker? Of de al even nazinderende 62-94 op het parket van Sevilla en de karakterzege in eigen Sleuyter Arena tegen Vilnius, toch één van de grote kanshebbers om de Eurocup dit jaar te winnen…!.

Voor BC Telenet Oostende is er nog meer dan leven na de Eurocup. Goed op weg om zich te plaatsen voor de halve finale Beker van België, kunnen de troepen van coach Gjergja zich nu meer dan honderd procent concentreren op de Belgische competitie. Voor aanvang van de Final Round, waarbij de zes best geplaatste teams van de Scooore!League zich in een onderlinge competitie bekampen om de volgorde van de play-offs te bepalen, zijn er volgende week nog de thuismatch tegen Pepinster en zaterdag 14 februari (Valentijn, niet te vergeten!) bij Okapi Aalstar.

Is het in ‘normale’ omstandigheden al niet gemakkelijk met het maximum aan punten uit het Aalsterse Forum terug te keren, dan wordt dat zaterdag in een met meer dan tweeduizend carnavalisten gevulde bloedhete Forum nog zoveel moeilijker. Daarenboven kan Okapi Aalstar op het parket terug rekenen op zijn dirigent-guard Rotney Clarke en in de paint op de herstelde Ian Hanavan. Niet te verwaarlozen factor daarbij is dat Okapi Aalstar absoluut alles op alles moet zetten om van BC Telenet Oostende proberen te winnen om alsnog hun vijfde plaats in de top zes veilig te stellen.

Aan het jonge en BC Telenet Oostende nu om de rug te rechten en naast zijn fysieke ook zijn mentale weerbaarheid te tonen.

Go Oostende, go! Defense!!

Back to top