Basic-Fit Brussels - BC Telenet Oostende: 69-84

Djordjevic en Prince voeren de forcing in het laatste kwart

Brussel had in de competitie nog geen overwinning geboekt maar toonde zich telkens wel als een offensief ingesteld geheel met een gemiddelde van meer dan 80 punten per match. In een wedstrijd waar ze op papier niets te verliezen hebben, zouden ze des te gevaarlijker zijn en was het aan de kustploeg om de controle niet te verliezen.

De Brusselaars startten sterk via Giancaterino en Lichodzijewski (12-6) terwijl Oostende zocht naar oplossingen die het initieel vooral onder de borden kon vinden. Eerst Echnenique en wat later Boukichou zorgden voor 14-17.  Alleen liep het defensief niet zoals het moest want Sims die even verlost was van de naar de bank gehaalde Serron, mikte meteen een driepunter binnen terwijl Washburn onder doel ook zonder al teveel weerstand zijn duivels kon ontbinden (25-24).

Het trio Prince, Muya en Marnegrave zorgden weer voor steals en scores maar nog steeds Washburn en Giancaterino met een nieuwe driepunter, brachten alles opnieuw in evenwicht aan de rust.

Ruststand: 38-38

Na de pauze opende Oostende het sterkst. Goeie defense belette de thuisploeg het scoren en aanvallend mikten Wilkinson en Ponitka elk een driepunter binnen (40-48). Een moment van deconcentratie bij de Oostendenaars was alles wat de thuisploeg nodig had om met een droge 9-0 de leiding weer over te nemen (49-48). Sims en Lichodzijewski probeerden het momentum maximaal uit te buiten maar geraakten niet verder dan 58-53.

In het vierde kwart nam Djordjevic zijn verantwoordelijkheid met twee rake driepunters, terwijl Muya en daarna Serron, de Brusselse scoremachine Sims in hun greep hielden (58-66). Via Lichodzijewski probeerde de thuisploeg nog aan te klampen maar Djordjevic en Prince zorgden voor een overtuigend 4e kwart (11-29) waardoor de zege probleemloos werd veiliggesteld.

Eindstand: 69-84

Berggren 0-5, Boukichou 9-0, Djordjevic 6-9 (7 assists), Echenique 6-4, Gillet 0-4, Marnegrave 4-0, Muya 2-3, Ponitka 0-4, Prince 11-12, Serron 4-2, Wilkinson 0-3

Voor de volledige statistieken: klik hier >>

Back to top