BC Oostende - Mons-Hainaut: 75-64

Drieluik tegen Mons-Hainaut winnend afgesloten

Oostende speelde voor de derde maal tegen Mons in evenveel weken. General manager Thierry Wilquin van Mons-Hainaut had zowel voor de Oostendse voorzitter als de sportief manager een fles champagne meegebracht voor de bekerwinst van afgelopen zondag. Een uiterst sportief en respectvol gebaar dat heel erg werd geapprecieerd.  In de wedstrijd zelf trok BCO meteen het laken naar zich toe. Na de rust toonde Mons zich wel de betere ploeg maar de voorsprong uit de eerste helft was ruim genoeg.

Geen decompressie na de bekerwinst of gelatenheid na de Europese uitschakeling. De thuisploeg legde er meteen de pees op via Jekiri en driepunters van Mihailovic en Kesteloot (17-8). Demps en Jones zorgden voor enig weerwerk maar het was voor de bezoekers wachten op 8 opeenvolgende punten van Green om echt een remonte te maken van 25-12 tot 25-20. Djordjevic reageerde met een driepunter en zag zich gevolgd door Mwema en Salumu met steun van Kuridza en Jekiri.

Ruststand: 43-26

Na de rust diepte Oostende zijn voorsprong meteen uit tot 48-28, maar kon dit niet echt lang vasthouden. De concentratie verminderde en Mons speelde zich steeds meer in de wedstrijd via Tiby, Cage en vooral Green (57-44).  Schwartz en Kuridza reageerden met driepunters (63-46) maar Green en Demps bleven de voornaamste stoorzenders die stukje bij beetje de een stukje van de voorsprong  wegknabbelden (72-62).

Eindstand: 75-64

Statistieken>>

Back to top