Droom van derde titel op rij (Dusan Djordjevic)

De Sleuyter Arena moet zondagavond klokslag 19 uur helemaal geel gekleurd zijn! Haal dus alvast je gele t-shirt, hemd of wat dan ook – als het maar geel is – uit de kast. Dat BC Telenet Oostende in hun derde play-off finale op rij Okapi Aalstar te bekampen krijgt, weten we pas sedert vrijdagavond na de vijfde en beslissende halve finale tussen beide titelpretendenten. Twee zekerheden alvast: onze tegenstanders van zondag zijn blauw-wit en ‚generaal’ van de Zaikapitings Dusan Djordjevic zegt er helemaal klaar voor te zijn.

„Wie het ook geworden zou zijn, Okapi Aalstar en Belfius Mons-Hainaut zijn beiden ploegen waarvoor ik het grootste respect opbreng. Beiden brengen een verschillend soort basketbal maar zijn geheel onvoorspelbaar. Daar waar Belfius Mons-Hainaut het onder leiding van Battle en Stitt, en hoofdzakelijk via Love vooral van power moet hebben, stoelt Okapi Aalstar dan weer op de soms geniale ingevingen en magische shot van Raivio die zijn torens Young en Tofi weet te vinden. Hoe dan ook, onze opponenten van zondagavond hebben vijf matchen keihard moesten bikkelen, met die onwaarschijnlijke 4de match die tot drie overtimes leidde, om pas vrijdagavond die zo fel begeerde finaleplaats te behalen. Wij komen alvast frisser aan de opworp. Wat in zo’n zenuwslopende fysieke veldslag als de play-off finale van doorslaggevend belang zou kunnen zijn,” kijkt Dusan Djordjevic vooruit op de belangrijkste week van het jaar voor BC Telenet Oostende.

Drie jaar reeds dat ‚generaal’ Dusan Djordjevic na het in onze Sleuyter Arena behalen van de Eurochallenge met Novo Mesto de Sloveense kampioenen voor BC Telenet Oostende ruilde. Een overstap die voor de nu 31 jarige Serviër naar eigen zeggen niet tot de voorbije drie jaar moet beperkt blijven.

„Ik voel me ècht super-goed in Oostende. Onze supporters zijn onverbeterbaar, het is hier leuk wonen, iedereen is vriendelijk en vooral de organisatie binnen het team van BC Telenet Oostende is werkelijk professioneel tot en met. Hier mogen spelen is voor mij dan ook een grote eer en werkelijk een plezier. Waren mijn eerste twee jaar bij BC Telenet Oostende een meevaller, met eerst de titel en het tweede jaar de dubbel Beker-Titel, dan mag dit derde jaar nog meer in gouden letters worden geschreven. De Beker van België hebben wij al, op Europees vlak schitterde BC Telenet Oostende eerst in de kwalificatieronde van Euroleague om daarna in Eurocup enkel tegen de toekomstige Eurocupwinnaar Valencia het hoofd te moeten buigen. Het zou een droom zijn om nu nog onze derde kampioenenbal op rij te kunnen vieren. Daar zal ik, samen met gans onze toffe groep die een heerlijke vriendenploeg vormen, de komende week keihard voor werken.”

Dusan Djordjevic onderstreept bij dit alles het enorme werk van het coachesduo Dario Gjergja-Thierry Declercq die binnen de kortste tijd het door velen onmogelijk gewaande mogelijk maakten met hun mix aan jong Belgisch en buitenlands talent gekoppeld aan enkele ervaringrijke klassespelers.

„Niemand verwachtte BC Telenet Oostende op dergelijk niveau. Wij hebben het geluk over een groep talentvolle jongeren te beschikken die niet vies zijn van keihard werken op training en tijdens iedere wedstrijd. Ondanks de diverse kwetsuren van sterkhouders Brent Wright, Quentin Serron, Jared Berggren en u ook Gregory Echenique wisten wij dit als ploeg telkens op te vangen. Niet vanzelfsprekend!”
Over zijn eigen resultaatbepalende inbreng voor BC Telenet Oostende blijft Dusan Djordjevic erg  bescheiden.
„Ik ben een schakel binnen dit team. Iedereen doet zijn job en helpt de anderen. Ons gezamenlijk doel is winnen. Daar gaan we vanaf zondagavond meer dan ooit voor”.

Weet dat bij BC Telenet Oostende iedereen tot het uiterste zal gaan om die banner van 15de landstitel hoog in de nok van de Sleuyter Arena te laten ophangen. Hopelijk denken ook onze supporters er ook zo over.”

Not in our house! We are BCO!!

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top