BC Telenet Oostende - Artland Dragons: 84-82

Echenique scoort winnende vrijworpen met 0 seconden op de klok

Oostende kende een moeilijke start tegen de atletische raakmikkende Duitsers. Voor het publiek werd het een nagelbijter tot de laatste seconde en zelfs na de laatste seconde, want op het eindsignaal werd Echenique foutief afgestopt en zodoende kon hij met 0 seconden te spelen de verlengingen vermijden en de overwinning thuishouden.

Oostende liep bij aanvang letterlijk wat achter de feiten aan, vooral in verdediging. Thomas kreeg teveel vrijheid en knalde uit alle hoeken binnen (7-15). Serron en de pas ingevallen Prince zorgden samen voor wat weerwerk (15-18) maar toch sloeg de Oostendse motor niet echt aan. Aanvallend liep het bij momenten wat stroef tegen de wisselende verdediging van de tegenstander en aan de overkant van het terrein was het vooral King die het verschil maakte. Bovendien bleven de bezoekers feilloos aan de vrijworplijn, wat van de kustploeg niet gezegd kon worden (25-33).

Maar plots was er JP Prince die met driepunters en drives in zijn eentje de kloof wist te dichten en Oostende zelfs voor het eerst op voorsprong bracht (38-35).  Niet voor lang echter want bij Artland kwam Thomas terug tussen de lijnen die voor zijn team de scheve situatie terug rechtzette.

Ruststand: 42-47

Meteen na de break zette Oostende via 3 steals en evenveel fastbreaks meteen orde op zaken (48-47). Niet voor lang echter want Holston en Graves driepunterden meteen terug naar 48-53. Serron speelde als een wandelende energiebom, gaf geen duimbreed toe in verdediging en knalde aanvallend de achterstand terug helemaal weg (54-53). Prince moest met foutenlast naar de bank gehaald worden maar Oostende hield stand dankzij een beresterke Serron. Met twee opeenvolgende driepunters bracht hij zijn team opnieuw op voorsprong (68-66) maar ook de bezoekers gaven niet af.

De Artland Dragons bleven precies van achter de grote boog maar ook Oostende bleef productief. Het werd haasje over tot aan het einde waarin de bal in de laatste 10 seconden nog twee keer van kamp wisselde, maar waarbij Gregory Echenique na een ultieme aanvallende rebound, foutief werd afgestopt op het eindsignaal. De grote Venezolaan bleef koelbloedig en mikte beide vrijworpen binnen en beslechtte hiermee de wedstrijd.

Eindstand: 84-82

Berggren 1-1, Serron 6-14, Echenique 2-8, Muya 2-0, Marnegrave 5-3, Wilkinson 2-5, Gillet 4-3, Salumu 0-0, Ponitka 0-1, Djordjevic 4-5 (7 assists), Prince 16-2

Voor uitgebreide statistieken: klik hier >>

Back to top