„Eén en ander rechtzetten” (Philip Debaere)

De Oostendse spelers voelen zich na het verlies van vorige dinsdag zeker niet op hun waarde geklopt in de heksenketel van het Aalsterse Forum en zullen vandaag in de eigen Sleuyter Arena de derde finalematch in de play-offs ongetwijfeld aanvatten met een enorme gedrevenheid om één en ander recht te zetten. Zij verwachten dan ook dat hun eigen geel-uitgedoste supporters massaal aanwezig zullen zijn om er mee voor te zorgen dat de Oostende thuishaven een oninneembare vesting is en blijft!

Bij Sport Manager Philip Debaere van BC Telenet Oostende roept de 84-69 nederlaag van onze landskampioenen bij Okapi Aalstar om een duidelijk Oostends antwoord:

„Ik was inderdaad onder de indruk van de fenomenale start van Aalst afgelopen dinsdag en de onwaarschijnlijke reeks aan driepunters die ze binnenknalden de eerste helft. Toch herpakten we ons vrij aardig en lieten we naar het einde van de wedstrijd toe het forum nog heel even bibberen. Bij hen was opnieuw absoluut geen spoor te bespeuren van die zogenaamde vermoeidheid door het spelen van 10 play-off wedstrijden in 20 dagen. Aalstar speelt momenteel op wolk ”.

Hoe dan ook doet men in Aalst alles wat mogelijk is om zich in de comfortabele rol van underdog te kunnen blijven nestelen, al viel Aalstar coach Brad Dean toch heel even uit zijn rol toen hij zich tijdens de persbabbel liet ontvallen dat Aalst de laatste ploeg is die Oostende in eigen huis heeft kunnen verslaan (vorig seizoen, 1/2 finale play-offs), gevolgd door een niet mis te verstane boodschap dat er volgende zaterdag in het Forum wel eens voor de titel zou kunnen gespeeld worden…. Nu, er zal zaterdag sowieso reeds voor de titel gespeeld worden al moet de wedstrijd van morgen wel eerst uitmaken wie dat zal zijn…!

Een kolkende Sleuyter Arena graag!

Ondanks de nederlaag, waardoor de bordjes in de play-off finale op 1-1 werden gehangen, zegt Sportief Manager bij BC Telenet Oostende Philip Debaere erg fier te zijn op de ganse ploeg: „Weinig andere teams zouden bij een 40-14 (!) achterstand hebben gereageerd zoals dit BC Telenet Oostende. Onze jonge ploeg, met enkel de ervaren rotten Djordjevic en kapitein Petrovic (en zonder Echenique), toonde nog maar eens een enorme weerbaarheid om terug te vechten. Alleen ontbrak er een tikkeltje geluk en koelbloedigheid wanneer we in het vierde quarter tot op 8 puntjes naderden en we onze weinige vrijworpen niet konden omzetten en drie volledig open driepuntpogingen uit de ring zagen draaien.”

Dat BC Telenet Oostende weet hoe Okapi Aalstar te beletten om dit seizoen als eerste Belgische ploeg in de Sleuyter Arena te komen winnen, staat voor Philip Debaere buiten kijf: „Onze spelers zijn bereid om heel diep te gaan om onze ongeslagen thuisreputatie vast te houden en tegelijk onze kansen op de titel gaaf te houden, laat dat duidelijk zijn!”

Aan onze supporters om hun ploeg daarbij massaal te helpen en te tonen dat ook de Sleuter Arena kan kolken!. Het is uitgesloten dat bezoekende supporters in onze eigen Arena op gelijk welk gebied de bovenhand kunnen halen van onze Yellow Army. De spelers zullen zich alvast 200 procent geven!”

Not in our house!! We are BCO!

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top