Liege Basket - BC Telenet Oostende: 82-78

Een vermoeid ogend Oostende moet zijn meerdere erkennen in een fris spelend Luik

Na een busrit van 3 uur en 40 minuten bereikte het Oostendse team de Country Hall in Sart Tilman. Oostende herstelde zich na de rust van een scheidsrechterlijke tussenkomst eerder in de wedstrijd, maar kon zijn goede spel niet aanhouden in het 4e kwart waar het helemaal overspeeld werd door een fris en enthousiast Luik dat verdiend de punten pakte.

Beide ploegen leken erg aan elkaar gewaagd en de score ging dan ook evenwichting de hoogte in. Luik strafte Oostendse fouten en defensieve misverstanden efficiënt af via SImms en Smith, terwijl Oostende vooral goed afwerkte vanop afstand waaronder twee driepunters van Djordjevic (12-12).  Wilkinson kwam sterk in voor de al snel met fouten geplaagde Gillet en nette meteen 2 driepunters, al moest ook hij al na 4 minuten naar de bank gehaald worden met 3 persoonlijke fouten (16-18).

Een onprofessioneel machtsvertoon van de hoofdscheidsrechter tegenover een tot dan toe vrij rustige coach Gjergja, legde het wedstrijdverloop in een andere plooi (24-18).  Djordjevic kon met zijn derde driepunter de voeling nog laten behouden (24-23) maar toch was het team dermate gedestabiliseerd dat het Luik moest laten gaan. Luik speelde scherp en flitsend en werkte bovendien heel goed af met driepunters van Iarochevitch en Bosco (33-25). Via een driepunter van Gillet en enkele flitsen van Thompson kon Oostende de schade nog behoorlijk beperken aan de rust: 44-37

De kustploeg kwam helemaal opgeladen en gretig uit de kleedkamers en werkte meteen aan zijn achterstand. Niettegenstaande Gillet weeral na twee minuten zijn 4e persoonlijke fout hoorde fluiten ging Oostende vlot op zijn elan door. De voor Gillet ingekomen Wilkinson werkte heel sterk af en bracht zo mede zijn team weer op voorsprong (47-48).  Oostende zocht met succes de penetraties naar doel (51-54) en niettegenstaande de rake driepunters van Iarochevitch bleef Oostende de leiding vasthouden tot 60-65.

Jammergenoeg kon BCO deze intensiteit niet aanhouden in het laatste kwart.. De afwezigheid van de geblesseerden werd na 18 wedstrijden in de voorbije twee maanden steeds duidelijker voelbaar. Bovendien liepen sterkhouders Wilkinson en Thompson al vrij snel tegen hun 4e persoonlijke fout aan. Aanvallend stapelden de foute keuzes en beslissingen zich op terwijl verdedigend geen greep meer te krijgen was op Iarochevitch die alles afwerkte wat hij in zijn handen kreeg en hierbij gesteund werd door Pita die eveneens twee driepunters door de ring mikte.

Eindstand: 82-71

Echenique 0-0, Thompson 9-11, El Mahsini 3-0, Petrovic 0-0, Wilkinson 6-12, Gillet 0-3, Salumu 0-2, Ponitka 2-4, Djordjevic 11-3, Wright 2-3

Back to top