Een zo groot als mogelijke kloof proberen slaan

« Wij moeten en zullen er in de eerste plaats alles aan doen om zaterdag in eigen VersluysIDôme de overwinning te pakken en als het kan een zo groot mogelijke kloof proberen te slaan tegen BasicFit Brussels in deze eerste confrontatie van de back-to-back strijd in de halve finale Beker van België ‘the bpost cup ». Het is duidelijk. Bij BC Telenet Oostende, enige Belgische ploeg nog in de running op drie fronten (competitie, beker, Europees), staat iedereen op scherp. Onze Zaikapitings willen absoluut de finale ‘the bpost cup’ op 19 februari in Vorst Nationaal halen!
Laat deze gezonde en positieve mentaliteit bij BC Telenet Oostende vooral geen blijk van overmoed zijn. Onze 17-voudige winnaars Beker van België beseffen immers maar al te goed dat het spreekwoordelijke vel van de beer niet mag worden verkocht alvorens deze geschoten is. Dus wordt BasicFit Brussels met het nodige respect voor hun klasse en ambitie in de ogen gekeken.
In EuroMillions League tweemaal met lege handen door BC Telenet Oostende wandelen gestuurd (89-72 en 74-76) zijn de hoofdstedelingen een te duchten tegenstander. Zijn ex-Zaikapitings Guy Muya en Damien Loubry in hun dagje, dan kunnen zij de beste teams verduiveld veel pijn doen. Daarbij gesteund door de steeds alerte Brandon Ubel en een Aleks Lichodzijewski die je geen centimeter vrijheid mag gunnen. Ook wordt het uitkijken naar wat de Brusselse nieuwkomer TJ Bray (USA) uit zijn armen schudt. Aangetrokken als vervanger van de naar zijn thuisland teruggekeerde Zweed Dino Pinto zal Bray zich tegen de regerende bekerhouders zeker willen tonen.
Zaterdag geruggesteund door onze Yellow Army, met een bijzondere pluim aan het kleine contingent dat BC Telenet Oostende deze week bij de Spaanse topper Tenerife in Champions League ei-zo-na naar de stuntzege wist te supporteren, is het voor de Zaikapitings dus duidelijk. Een zo goed mogelijke uitgangspositie bereiken voor de terugmatch van zondag 18 uur (live te volgen op TV Play Sports) en onze kansen op het behalen van de bekerfinale te maximaliseren.
De ganse spelers- en coachinggroep van BC Telenet Oostende is er klaar voor.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top