“Eerst winnen van Antwerp Giants, dan weekje Parijs” (J.P. Prince)

De voorbije weken in grootse doen, waarbij hij steeds nadrukkelijker zijn verantwoordelijkheid binnen het team opneemt, leeft J.P. Prince relaxed toe naar de laatste topper van 2014 die de Sleuyter Arena op tweede Kerstdag, vrijdag 26 december, moet laten vollopen.

Dat BC Telenet Oostende er tegen Roel Moors & C° alles zal aan doen om hun 12de overwinning op rij in de Scooore!League proberen te behalen, en zo hun naaste belagers na tweederden van de reguliere competitie op drie verliesmatchen meer te laten, staat voor J.P.Prince buiten kijf. “Na een korte aanpassingsperiode heb ik werkelijk mijn draai gevonden bij BC Telenet Oostende. Een prachtige ploeg zonder vedettencultus maar waar iedereen voor iedereen – en vooral in het belang van het team – speelt. Dat ik mij ook familiaal zoveel beter voel in Oostende in vergelijking met vorig seizoen in het Poolse Zgorzelec ( waar J.P. toch MVP van de Poolse competitie werd uitgeroepen!) speelt ook aardig mee.”

Aan de midden oktober met 67-79 door BC Telenet Oostende gewonnen heenmatch tegen de Antwerp Giants zegt J.P. Prince niet bepaald speciale herinneringen aan over te houden. Tenzij dat hij in de Lotto Arena niet tot scoren kwam. Waar hij in de Kerstmatch van vrijdag, hopelijk luid aan gemoedigd door de massaal opgekomen – al dan niet met Kerstmuts getooide – Oostendse supporters, verandering hoopt in te brengen.Maar opgepast, Antwerp Giants rijgt de voorbije weken net als BC Telenet Oostende de overwinningen aan elkaar. Met als uitschieters hun traditionele turbo Roel Moors en de steeds vanop afstand gevaarlijke Kyle Fogg, vorige week tegen Brussels goed voor een imposante 6/8 bommen. De 17/28, of 60% aan driepunters als team mag trouwens ook worden gezien. Net als de 34 rebounds waarvan Brandon Ubel en Ryan Pearson de meest grijpgrage armen hadden.

Allemaal zaken waarvoor BC Telenet head-coach Dario Gjergja tijdens deze voor het eerst sinds lange tijd mid-weekmatchloze week, de nodige aandacht aan besteedde.

Er goed op toeziende dat zijn Zaikapitings het Kerstfeest zonder culinaire of andere uitspattingen doorkomen, laste coach Gjergja op de ochtend van Kerstdag als voorbereiding naar de clash tegen de Antwerp Giants zelfs een pittige training in. De overgang van oud naar nieuw brengt voor de Zaikapitings een volle week vakantie die de meesten in hun thuisland zullen doorbrengen. Niet zo echter J.P. Prince…

“Voor ons, mijn vrouw en dochtertje, wordt de Kerstbreak een familiegebeuren in de magische lichtstad Parijs. Wij kijken er al naar uit. Zeker onze dochter. Haar is daarbij een bezoek aan de magische sprookjeswereld van Disneyland Parijs beloofd. Nadien is het voor mij en BC Telenet Oostende opnieuw menens met benevens de Scooore!League natuurlijk de tweede ronde Eurocup”.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top