Eerste ronde van de reguliere competitie positief afgerond

Met de komst van Verviers-Pepinster stond voor Oostende de laatste wedstrijd van de 1e ronde van de reguliere competitie op het programma. Weliswaar verzwakt door het vertrek van zijn sterkhouder Arizona Reid en de blessure van scherpschutter Freeman, kwamen de “Pepins” allesbehalve als hapklare brok aan de opworp en eerder als moeilijk te nemen laatste horde.

Niet helemaal met volle concentratie gestart keek de kustploeg in geen tijd tegen een 0-13 achterstand aan na onder andere 3 rake driepunters van Wilkins. Het duurde toch nog de rest van het eerste kwart tot de Oostendenaars die valse start hadden goedgemaakt. Driepunters van Salumu, Gillet en Djordjevic, maar ook controle in rebound van Berggren en Boukichou zorgden voor 18-18.

Wie dacht dat de kustploeg meteen op zijn elan zou doorgaan en onmiddellijk afstand zou nemen van de bezoekers, had het mis. Ondanks scores van Serron, Boukichou en Prince kon er geen afstand worden genomen van de tegenstander omdat BCO in dat tweede kwart teveel vrijworpen (10) moest toestaan die door de bezoekers op één na feilloos werden omgezet.

Ruststand: 37-35

Na de pauze zetten twee defensieve acties van Salumu ook twee keer Ponitka op weg voor een score (41-35). Pepinster gaf echter niet toe en bleef in het zog van Oostende. Na een driepunter van Salumu en scores van Marelja, kon Prince dan toch voor het eerst een tienpuntenkloof laten optekenen (55-45).

Pas in het laatste kwart toonde de thuisploeg zich duidelijk sterker. Wilkinson bleef raak mikken (2 driepunters) maar ook Serron knalde een bom binnen waarna Ponitka finaal voor het eerst een twintiger verschil liet optekenen (78-57). En toch bleven de bezoekers strijdvaardig want via driepunters van Libert en Jankovic probeerden ze alsnog het verschil wat te milderen.

Coach Gjergja liet deze wedstrijd reeds een aantal sterkhouders extra rust nemen en zodoende mocht ook Sam Hemeleers (basketschool) zijn eerste officiële spelminuten laten optekenen.

Eindstand: 85-66

Berggren 2-0, Serron 5-4, Marelja 1-5, Hemeleers 0-0, Marnegrave 3-0, Wilkinson 5-10, Gillet 3-3, Salumu 3-5, Ponitka 0-11, Boukichou 6-2, Djordjevic 4-0, Prince 5-8

Voor uitgebreide statistieken: klik hier>>

Back to top