Spirou Charleroi - BC Oostende: 96-84

Eerste verlies voor BC Oostende

BC Oostende had aanvankelijk de partij goed onder controle maar liet na om vroegtijdig de wedstrijd te beslissen door de kloof maximaal uit te diepen. De Oostendse motor stockte echter en Charleroi rook zijn kans. Gibbs kende overduidelijk een superdag (al mocht hij wel 19 keer aan de vrijworplijn postvatten) en samen met de 24 Oostendse balverliezen waaruit de thuisploeg immers 30 punten wist te verzilveren moet er niet echt ver gezocht worden naar een oorzaak voor het eerste Oostendse verlies.

Oostende nam resoluut de leiding via een onhoudbare en zeer precies afwerkende Salumu (10-16) met steun van Kesteloot. Maar het was de van de bank gekomen Gibbs die met 7 punten op rij zijn team in het spoor hield van BCO. Salumu bleef echter doordrukken en samen met een sterk ingekomen Myers zette hij een maximale 21-37 voorsprong op het bord. Oostende liet echter na om in de volgende aanvallen de twintiger verschil op te tekenen en de wedstrijd psychologisch te beslissen. Het werden echter twee balverliezen die aan de overkant door Gibbs werden afgestraft met een driepunter en 5 vrijworpen. De balverliezen stapelden zich nu op en buiten enkele individuele acties van Salumu kon de kustploeg het momentum van Charleroi niet meer breken. Thomas begon te scoren en ook Marnegrave lukte een driepunter waardoor de thuisploeg uiteindelijk met voorsprong kon gaan rusten.

Ruststand: 47-44

Ook na de rust kon Oostende de spiraal niet meteen ombuigen. Het startte opnieuw met twee balverliezen en communicatiestoornissen in verdediging. Deze gaven Thomas de kans om twee driepunters te netten terwijl Gibbs nogmaals aan de vrijworplijn mocht postvatten voor 3 toegekende vrijworpen. Sterkhouder Salumu werd hier het voornaamste slachtoffer van, temeer daar hij zelf hard maar onbestraft werd aangepakt en bij een logische reactie zelfs een technische fout hoorde blazen (zijn 4e persoonlijke fout).  Thomas en Gibbs gingen onverstoorbaar verder op hun elan en zorgden voor een maximale 68-54 voorsprong voor de thuisploeg.

Uiteindelijk slaagde BCO erin om opnieuw zijn gekende veerkracht te tonen en terug te vechten. Djordjevic gaf de aanzet maar het was Mihailovic die met driepunters de remonte forceerde (85-80). Maar opnieuw was er Gibbs die voor de thuisploeg de forcing voerde al was het onwaarschijnlijk dat Salumu zich voor de derde keer in de wedstrijd bestraft zag tegen deze (met voet vooruit shottende en achterover vallende) Gibbs die hiervoor zijn laatste 3 vrijworpen van de wedstrijd kon shotten en de wedstrijd beslissen.

Eindstand: 96-84

Statistieken>>

Back to top