BC Oostende - Antwerp Giants: 73-79

Efficiënt Antwerpen zet Oostende opzij

Antwerpen was naar Oostende gekomen met een missie. Namelijk de tweede plaats in de reguliere competitie consolideren wat hen zeker tot in de halve finales van de Play-offs het thuisvoordeel oplevert. Antwerpen verdedigde agressief en werkte vooral heel efficiënt af. Buiten het eerste kwart was Oostende de ganse wedstrijd op achtervolgen aangewezen.

Jekiri en Djrordjevic, maar even later ook Salumu zorgden voor een vroege 18-13. Maar Antwerpen vond stilaan zijn draai en vooral met rake driepunters van Akyazili, Dudzinsky en Kalinoski speelde Antwerpen zich snel weer helemaal in de partij. Oostende verloor ook de controle over de rebound toe Jekiri wegens snelle foutenlast vroegtijdig naar de bank moest worden gehaald (20-23). Er kwam een reactie van Lasisi en Mwema (31-29) maar de bezoekers speelden heel vastberaden en namen via Clark en Dudzinsky de leiding weer heel stevig in handen tot aan de rust. Antwerpen sloot de eerste helft af met 8 op 11 rake driepunters en dat ging dus veel te makkelijk…

Ruststand: 37-45

Na de pauze probeerde Oostende zijn defensieve grinta terug te vinden en zijn achterstand te reduceren. Salumu probeerde zijn team op sleeptouw te nemen, maar dat leek niet echt te lukken. Vooral Kingsley speelde een beresterke wedstrijd voor de Sinjoren en met steun van Lee stuwde hij zijn team naar een 51-64 voorsprong. In het vierde kwart leek het geloof bij Oostende helemaal verdwenen. Aanvallend leek er niet veel te lukken en wilde het shot ook niet vallen voor de thuisploeg.

Misverstanden in verdediging stapelden zich echter op en indien er dan toch goed verdedigd werd, werd dit meestal bestraft met persoonlijke fout waardoor Antwerpen dan toch vanop de vrijworplijn kon scoren (65-76). De late driepunters van Mihailovic en Salumu konden enkel de eindstand nog wat opsmukkken.

Eindstand: 73-79

Statistieken>>

Back to top