BC Telenet Oostende - Valencia Basket: 64-84

Efficiëntie van Valencia beslissend na de rust

Oostende moest vandaag zijn meerdere erkennen in een fysiek sterk en efficiënt spelend Valencia. De eerste helft kon Oostende nog vlot meedraaien maar na de pauze lukte dat een stuk minder. Maar Valencia staat dan natuurlijk niet voor niets op de tweede plaats in de Spaanse competitie…

In een volgelopen Sleuyter Arena ging de kustploeg complexloos van start. Gillet bevestigde zijn goeie vorm en stuwde zijn team naar een 7-0. Reactie kwam er eerst via een driepunter van Martinez maar vooral via centerspeler Dubljevic die ook van achter de driepuntlijn dodelijk precies was (11-10).  Het was echter wel een domper dat Brent Wright al na enkele minuten met 2 persoonlijke fouten naar de bank moest, maar Echenique kwam hem goed vervangen (15-10). Van Rossom dichtte de kloof met zijn eerste driepunter maar de thuisploeg liep meteen opnieuw uit. Echenique plukte vlot de rebounds waaruit Djordjevic de snelle tegenaanval kon lanceren (21-15). Met potige en agressieve verdediging (die niet werd afgestraft) slaagden de bezoekers er toch in om Oostende wat te ontregelen. Dubljevic en Doellman netten beiden een driepunter en brachten zo hun team voor het eerst op voorsprong (29-30). Via de laatste Oostendse tussensprint met driepunters van Gillet en Salumu liep het team van coach Gjergja een laatste keer uit tot 37-30 maar vanaf dan begon de Spaanse efficiëntie stilaan door te schemeren en via een finale 0-7 rush, werd de rust bereikt bij 37-39.

Na de pauze had Oostende het moeilijk om het juiste ritme te vinden en kwam nog moeilijk tot scoren tegen een steeds moeilijker doordringbare verdediging. Aanvallend lieten de bezoekers zich nu ook van hun beste kant zien: hoge snelheid van uitvoering, geduldige passing en vernietigende afwerking via Sato, Dubliovic, Doelman en Lafayette die allen genadeloos hun driepunters binnenknalden (39-56) .

Een Oostendse stuiptrekking kwam er alsnog via Thompson, Wright en Wilkinson (46-58) maar dichter lieten Van Rossom en co. de Oostendenaars niet meer naderen.  Martinez, Lafayette en Dubljevic drukten alle Oostendse hoop meteen de kop in (49-67).

In het laatste kwart controleerde Valencia nu rusting zijn voorsprong en verzekerde zo zijn kwalificatie voor de volgende ronde in Eurocup.

El Mahsini 0-0, Echenique 4-0, Thompson 6-6, Marnegrave 0-1 (5 assists), Petrovic 4-2, Wilkinson 2-3, Gillet 12-5, Salumu 3-0, Ponitka 2-0, Boukichou 0-0, Djordjevic 0-4, Wright 4-6

Back to top