Eindelijk terug thuismatch

Eindelijk speelt BC Telenet Oostende zijn eerste wedstrijd in de ‘Big Five’ competitie in eigen huis. Dit na een volle maand on the road te zijn gestuurd om drie rechtstreekse concurrenten te bekampen. Dit daarenboven zonder de inmiddels van een schouderletsel gerevalideerde Quentin Serron en de met een verzwikte enkel sukkelende Nedim Buza. Kwetsuren die gelukkig tot het verleden behoren. Net op tijd, want tegenstander van zaterdag in de Sleuyter Arena is Okapi Aalstar. Tijd om sportieve revanche te nemen voor de 107-80 oplawaai die de Ajuinen onze Zaikapitings op de openingspeeldag Big Five toedienden.

Dominant gedurende gans het seizoen in de Scooore!League en inmiddels ook voor de 17de keer winnaar Beker van België, wilt BC Telenet Oostende zo vlug mogelijk zijn pole-position met het oog op de play-offs veilig stellen. Thuis van Okapi Aalstar winnen kan daar reeds een grote stap voorwaarts in betekenen. Niet in het minst omdat de vier overige ploegen van de Big Five in een titanenstrijd zijn verwikkeld om die voor hen zo begeerde tweede plaats.
Bij het inmiddels terug volledig fit aantredend BC Telenet Oostende heeft de verliesmatch in Limburg het vertrouwen niet aangetast. Niet in het minst door de wetenschap zich de volgende drie wedstrijden in eigen huis door onze trouwe supporters aangemoedigd te weten, wat volgens alle spelers een ferme slok op de borrel scheelt. Okapi Aalstar mag zich dus aan een super geconcentreerde tegenstander verwachten.
Zelf keken de Ajuinen na een mooie zegereeks, afgesloten met hun monsterzege tegen BC Telenet Oostende, intussen tegen twee opeenvolgende nederlagen aan bij rechtstreekse concurrenten Spirou Charleroi (92-82) en Antwerp Giants (109-83), wat hen naar een virtuele derde plaats in de voorlopige rangschikking verwijst.
Een lekkere topper in het verschiet dus tussen twee ploegen die attractief en spectaculair basket brengen. Dit in een hopelijk aardig volgelopen Sleuyter Arena die zich nu reeds opwarmt voor de nakende play-offs. Ook nu reeds met stip aan te duiden in je agenda: woensdag 20 april, 19 uur (!) ontvangt BC Telenet Oostende het voor het eerst met hun aanwinst Andre Dillard aantredend Antwerp Giants. Om op zaterdag 30 april het inmiddels met Javon McRea en Alexander Lindqvist versterkte Spirou Charleroi te ontvangen.

Be there!!!

Go Oostende,go! Defense!!!

Back to top