Preview Okapi Aalstar - BC Telenet Oostende

Eurocup stunt bevestigen (Jared Berggren)

BC Telenet Oostende mag woensdagavond in eigen Sleuyter Arena dan wel een tot in alle uithoeken van Europa spraakmakende Eurocup zege hebben geboekt, tegen de tot dan ongeslagen en ongenaakbaar geachte Russische miljonairsploeg Unics Kazan, vrijdagavond wacht de Zaikapitings in het Aalsterse Forum een al even zware wedstrijd tegen Supercup winnaar en momenteel 2de in Ethias League Okapi Aalstar. Nog niet op het parket, maar wel vlot revaliderend van zijn meniscusoperatie, hoopt Jared Berggren op een bevestiging van de Oostendse winning flow.

Sinds zondag terug in Oostende, na in Chicago succesvol door de chirurg van de Chicago Bulls aan de meniscus te zijn geopereerd, kijkt Jared Berggren hongerig uit naar zijn wederoptreden voor BC Telenet Oostende.

„Het kietelt enorm om er zo vlug mogelijk terug bij te lopen. Tijdens die twee weken in de States volgde ik de resultaten van mijn ploeg iedere seconde via internet. Super wat ze allemaal bij elkaar speelden! Mijn knie baart me absoluut geen zorgen meer. Niet de minste pijn. Hopelijk krijg ik volgende week het licht op groen vanwege de medische staff om na mijn huidige fietsoefeningen ook lichte looptrainingen te beginnen. Intussen revalideer ik met kiné Jos en volg ik iedere training van coaches Gjergja en Declercq. Ik wil er vanaf de eerste minuut van mijn toekomstig wederoptreden volledig terug bijhoren. Ook vrijdagavond in Aalst. Dan wel als hevige supporter van BC Telenet Oostende.”

Rookie center Jared Berggren van de Zaikapitings stelt voorop dat Okapi Aalstar allerminst onderschat mag worden! „Die 60-73 nederlaag in de Supercup tegen datzelfde Okapi Aalstar ligt mij nog zwaar op de maag. Gelukkig namen we midden november in de Sleuyter Arena reeds sportieve weerwraak door de Ajuinen met 99-68 naar huis te sturen.

Naar ik van mijn medespelers vernam, is het spelen in dat Aalsterse Forum een hele belevenis, om het nog zacht uit te drukken. Een kleine zaal en het publiek dat er zowat op je schoot zit. Het klopt dat Okapi Aalstar met enkele gekwetste spilfiguren zoals Derek Ravio heeft af te rekenen, maar het is aan ons om daar weliswaar geen rekening mee te houden. Ook BC Telenet Oostende moet het wegens kwetsureleed zonder Quentin Serron doen, een speler die voor ons eveneens spelbepalend is.

Onze betonnen verdediging zal hopelijk terug doorslaggevend moeten worden en bepalen over winst of verlies.”

Go Oostende, go! Defense!!!

We are BCO!

De Fanclub gaat met een bus naar de wedstrijd gaan kijken. Reserveren kan via fanclubbco@gmail.com De bus vertrekt om 18u30 aan Bistro Van Gogh.

Back to top