Preview Fox Town Cantù - BC Telenet Oostende

Europees verder blijven verbazen (Andrija Stipanovic)

Kan BC Telenet Oostende woensdagavond in het Italiaanse Cantù stunten, en meteen alleen leider worden van groep A Eurocup? „Jazeker,” blikt Andrija Stipanovic zelfverzekerd vooruit op het toptreffen tussen het na twee matchen eveneens nog ongeslagen Fox Town Cantù en de Zaikapitings.
Twee jaar evolueerde nu BC Telenet Oostende center Andrija Stipanovic in de Italiaanse Serie A. Hij werd er in 2011 voor Juvecaserta ingehaald door coach Stefano Sacripanti, vandaag aan het roer van… Fox Town Cantù.
“Coach Sacripanti is niet de enige die ik goed ken bij Cantù. Mijn voormalig maatje bij Basket Liège (2010-11) Michael Jenkins vervoegde dit seizoen de blauw-witten, waar Belgian Lion Jonathan Tabu tot vorige seizoen het mooie weer hielp maken alvorens naar het Spaanse Zaragosa te verkasten,  waar hij samen met Gentile voor de spelverdeling zorgt”, weet Andrija Stipanovic die het Italiaanse basket nog van zeer dicht blijft volgen.
“Het is een totaal ander soort basketbal dan in België. Minder Amerikaanse spelers op het parket en meer Italianen. Meer met het accent op algemene organisatie ook. In feite best vergelijkbaar met het door coach Gjergja bij BC Telenet Oostende gedicteerde spel. Fox Town Cantù afwegen tegen BC Telenet Oostende is verder moeilijk. Tenzij dat BC Telenet Oostende gemakkelijk in Serie A zou meekunnen. En er zelfs een plaatsje in de play-offs zou kunnen behalen.” aldus Stipanovic.

Co-leider (met zeven gelijk!) na drie matchen, en een 93-78 thuiszege zondag tegen Pesaro, startte Fox Town Cantù in de Eurocup eerder moeizaam in eigen huis – ondanks de 36 index MVP-prestatie van Pietro Arodori – met een felbevochten 88-86 tegen Artland Dragons (D). Om vorige week een belangrijke overwinning 65-77 on the road te behalen bij het Franse Le Mans. Uitslagen die Andrija Stipanovic niet verwonderen.
“Fox Town Cantù wordt immers geleid door caoch Sacripanti die het spelletje tot in de kleinste details kent. Bovendien kan hij rekenen op een zeer goed uitgebalanceerde ploeg waarbij vijf topspelers als Joe Rayland, Maarten Leunen, Pietro Arodori, Adrian Uter en andere Michael Jenkins uiterst gevaarlijk uit de hoek kunnen komen. Bovendien worden ze iedere match weer in de volgelopen Mapooro Arena geruggesteund door enkele duizenden fanatieke supporters.”
Dit alles kan BC Telenet Oostende sterkhouder Andrija Stipanovic er echter niet van weerhouden gematigd optimistisch naar het voor beide teams zo belangrijke treffen toe te leven.
“Ook BC Telenet Oostende won zijn eerste twee matchen in Eurocup. Ons verlies op Spirou Charleroi? Een domper natuurlijk. Maar wij beseffen allemaal dat het onze eigen fout was. Wat sinds zondag op training al duidelijk te zien was. Iedereen reageerde zeer positief op de situatie. Wij trekken ons op aan de betere prestaties en brengen een zeer goed basketbal op het parket. BC Telenet Oostende kan als team blijven verbazen zoals tijdens de qualifying round Euroleague in Vilnius. Aan ons allemaal om die lijn Europees door te trekken.”
Go Oostende, go! Defense!!!
Back to top