KK Mornar Bar - BC Oostende: 90 - 63

Europees verhaal ten einde

Het Europese verhaal van Oostende strandt in de 1/8 finales Fiba Europe Cup. De wedstrijd speelde zich af in een zeer vijandige en provocerende sfeer waarbij de “bijna lokale” scheidsrechters (Bosnië en Montenegro) meer dan één keer beide ogen dichtknepen toen de extreem potig verdedigende thuisploeg de bal ontfutselde. Toch bleef BCO overeind en na de pauze zette BCO aanvankelijk een remonte in maar een onwaarschijnlijk precies afwerkende thuisploeg, die zijn driepunters met meer precisie binnenmikte dan zijn tweepunters, deed BCO finaal het hoofd buigen.

De thuisploeg vloog er meteen in met een full court press en extreem harde tussenkomsten om de BCO-spelers te intimideren en de bal te ontfutselen. Dit lukte aanvankelijk want de balverliezen stapelden zich op en Oostende kwam haast geen enkele keer tot een normale doelpoging (15-5). Via de vrijworplijn konden Salumu, Lasisi en Meyers de schade nog beperken in het eerste kwart. Bij 28-14 via Pavic was de bonus compleet weggespeeld. Fieler en Kesteloot netten beiden een driepunter (31-20) maar zagen er aan de overkant dan meteen 3 na elkaar binnenvliegen via Vranjes (39-23).  Fieler en Djordjevic herstelden toch nog voor de rust.

Ruststand: 43-33

Niettegenstaande een tumultueuze rust waarbij de coach van de thuisploeg in de gang naar de kleedkamers, Chase Fieler in het gezicht sloeg en hiermee ei zo na een massale vechtpartij uitlokte, nam BCO toch een goede start. Fieler en Jekiri milderden meteen tot 45-37, maar tegelijk zag BCO zijn foutenlast pijlsnel toenemen en kon Mornar via de vrijworplijn opnieuw uitlopen (51-40).  Maar net dan ontketende de tot dan toe onzichtbare Needham zijn duivels en mikte zowaar 3 opeenvolgende driepunters binnen, gevolgd door een vierde van Vranjes (62-43). Enkel Myers kon onder doel wat weerwerk bieden, maar twee nieuwe driepunters van opnieuw Vranjes en Needham sloegen Oostende definitief in de touwen (80-51). Op dat moment had Mornar al 16 driepunters gescoord aan net geen 60% en slechts 12 tweepunters aan 43%… Tegen dergelijke cijfers viel niet echt veel meer te beginnen.
Buiten nog een opstootje toen de assistent coach van Mornar, vanop de bank een bal naar Myers gooide nadat deze een aanvallende fout beging (de balgooier werd zelfs niet bestraft), was het in feite enkel nog aftellen tot aan het eindsignaal.

Eindsignaal: 90-63

Statistieken>>

Back to top