Elan Chalon - BC Telenet Oostende: 104 - 91

Europese campagne strandt in Chalon

Oostende speelde een sterke eerste helft wat meer liet verhopen bij het ingaan van de rust. Een Oostendse dip in het 3e kwart in combinatie met een verschroeiende bommenregen van de thuisploeg, deed de partij helemaal kantelen waarna BCO er niet meer in slaagde om de geslagen kloof nog te dichten…

Bij aanvang van de partij schoten beide ploegen ruim twee minuten met losse flodders. Met driepunters van Hazel en Kalinoski nam de thuisploeg dan toch de leiding (12-4) maar deze keer reageerde Oostende meteen. Gibson en Katic acteerden gevat en herstelden vrij vlot de kloof. Ook de rotaties vanop de bank rendeerden meteen en vooral Salumu nam zijn team op sleeptouw (28-32). Ook Katic toonde zich weer leper dan Booker en duwde verder door tot 31-36. De Franse coach greep ten einde raad naar een timeout om het Oostendse momentum te breken en parkeerde dan voor de rest van de eerste helft zijn team in een zoneverdediging. Deze aanpak leek te werken want enkele Oostendse balverliezen werden meteen cash betaald (41-39). Djordjevic en Gibson zorgden alsnog voor Oostendse voorsprong aan de rust.

Ruststand: 46-47

Na de pauze kwamen de Franse scherpschutters als herboren uit de kleedkamers. Drie driepunters van Robertson en ééntje van Hazel zetten de kustploeg meteen op achterstand (69-58). Enkel Djordjevic en Gibson hadden een reactie in huis al konden ook zij niet verhinderen dat de superefficiënte Fransen de kloof nog verder uitdiepten tot 80-63.

Djordjevic bleef zich dubbelplooien en kreeg hierbij scorende steun van Gibson en Archie. Bij 88-81 en ruim 4 minuten op de klok leek alles nog mogelijk. Echter, een driepunter van Brownlee en een daaropvolgend Oostends balverlies betekenden het definitieve kantelmoment waarvan de Oostendenaars niet meer zouden herstellen (95-81). Daarna konden de Fransen rustig verder controleren tot aan het eindsignaal.

Eindstand: 104-91

Serron 2-0, Marelja 0-0, Gillet 0-0, Salumu 11-4, Katic 13-11, Boukichou 6-1, Djordjevic 4-10, Archie 3-5, Gibson 8-13

Voor uitgebreide statistieken: kik hier >>

Back to top