Final Round kan niet spannender

BC Telenet Oostende ontvangt zaterdag Antwerp Giants in de Sleuyter Arena voor de laatste wedstrijd van de Final Round waarin onze Zaikapitings met 8 overwinningen uit negen matchen hun overwicht in de Scooore!League week na week bevestigden. Het staat voor BC Telenet Oostende reeds vast dat ze volgende week in de kwartfinale van de play-offs VOO Verviers-Pepinster te bekampen krijgen in een ‘best of three’. Onze gasten uit Antwerpen zullen pas zaterdag omstreeks 22u15 weten of zij nu als 4de, 5de of 6de de play-offs ingaan.

Neen, het wordt geen oefenmatch voor BC Telenet Oostende tegen de Antwerp Giants. Ook al wonnen de Sinjoren geen enkele wedstrijd meer sinds 23 maart en noteren zij een slechts een 2 op 9 in de Final Round. Verzachtende omstandigheid voor de Antwerp Giants is zeker het uitvallen van hun smaakmaker en sterkhouder Pearson. Een klasbak die BC Telenet Oostende eerder reeds flink het vuur aan de schenen legde. Sindsdien blijken de rood-witten het vooral van de nooit aflatende Roel Moors te moeten hebben. Mogelijks wordt het voor Belgian Lion Moors, die volgend seizoen de spelersplunje in de kleedkamer laat en assistent-coach bij de Giants wordt, zijn laatste wedstrijd in de Sleuyter Arena.

BC Telenet Oostende van zijn kant oogt na zijn zege in de Mons.Arena zo goed als klaar om de play-offs aan te vatten . Sowieso moet in de play-offs de concentratie iedere wedstrijd voor de volle veertig minuten op scherp blijven. Balverliezen moeten beperkt blijven en de verdediging moet zoveel mogelijk hermetisch gesloten worden. Aanvallend bewezen onze Zaikapitings nog genoeg buskruit in de handen te hebben voor de komende wedstrijden.

Met de rechtstreekse duels tussen gelijk gerangschikten Okapi Aalst en Spirou Charleroi naast Limburg United tegen Belfius Mons-Hainaut, waarvan de winnaars de Final Round respectievelijk op plaats 2 en 3 zullen eindigen, gaan ongetwijfeld de gsm- en internetverbindingen voor het volgen van die wedstrijden in het rood doen gaan! Spannender kon de nieuwe competitieformule met deze Final Round alvast niet worden!

Hoe dan ook wil Telenet Oostende de laatste wedstrijd van de final round met een mooie prestatie afsluiten om zodoende met een goed gevoel de play-offs aan te vatten!

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top