Finale play-offs game 2 // Hoofd koel houden in oververhit Forum

Kan BC Telenet Oostende vanavond in een zinderend en nokvol gelopen Aalsters Forum ook de tweede finalematch play-offs winnen van Raivio & C°? De Zaikapitings beseffen dat het niet bepaald de gemakkelijkste wedstrijd van het seizoen wordt, maar zijn volledig gefocust en gaan voor de volle buit op weg naar die verhoopte 15de titel Kampioen van België.

Okapi Aalstar bewees zondagavond in onze sfeervolle Sleuyter Arena hun plaats in de play-off finale waard te zijn. Drie quarters lang hielden de blauw-witten gelijke tred met BC Telenet Oostende. Met dit verschil dat Aalstar het gedurende al die tijd zowat van zijn zelfde spelers moest hebben, waarbij een centraal moeilijk af te stoppen Tofi het belangrijkste sluitstuk vormde en dat BC Telenet Oostende coach Dario Gjergja rustig zijn volledige kern gebruikte. Waarbij iedereen zelfs scoorde!

Hamvraag voor zowat alle basketanalisten is in hoeverre Okapi Aalstar de infernale opvolging van topmatchen verder aan kan. Tien play-off wedstrijden in twintig dagen, het kruipt zelfs bij de meest fitte topsporters niet in de kouwe kleren.

Exponent daarvan is het Aalsterse goudhaantje Derek Raivio, Zondag het leven erg zuur gemaakt door de Oostendse meester-verdedigers Quentin Serron en Jean Salamu, wacht Ravio de aartsmoeilijke opdracht de Aalsterse motor op toerental te krijgen willen de Ajuinen BC Telenet Oostende met lege handen naar huis sturen.

Wat niet betekent dat men bij de Zaikapitings enkel oog zou hebben voor Tofi en Raivio. Want bij Okapi Aalstar lopen met bommenwerpers Cummard, Butler, Hanavan en andere Dreesen nog meer kleppers rond die de korf weten hangen. Ongetwijfeld zullen ook zij het nog resterende greintje energie eruit persen om te proberen de overwinning thuis te houden.

Hoe dan ook wordt het voor Oostende een kwestie van het hoofd koel te houden in het oververhitte Forum en proberen vermijden dat Okapi Aalstar er vanavond nog een verlaat Carnavalfeestje bouwt.

Hoeveel Oostendse supporters vanavond een plaatstje in het kleine Aalsterse Forum mogen bemachtigen valt nog af te wachten. Met hoe talrijk onze Yellow Army ook is, laat je verbaal zo luidruchtig als maar kan horen. Iedere decibel van jullie onvoorwaardelijke steun kan uw favoriete ploeg vleugels geven. Laat het galmen: We are BCO!!!

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top