Forza Zaikapitings! (Jean Salumu)

BC Telenet Oostende laadde tijdens de korte eindejaarsbreak de batterijen weer 100% op. Zo ook Jean Salumu die hoopvol uitkijkt naar elfde speeldag Champions League in de Versluys|Dôme tegen de Italiaanse #3  in Serie A en in Champions League Groep D, Avellino. « We mogen ons eraan verwachten dat Avellino woensdagavond (20.30 u) met enige revanchegevoelens aan de opworp verschijnt. Dat BC Telenet Oostende hen begin november met 72-77 een eerste nederlaag in de Champions League aansmeerde, ligt de Italianen ongetwijfeld nog zwaar op de maag. Het wordt een moeilijke match waarbij we alles uit de kast moeten halen en op zijn minst onze 5de plaats groep D Champions League veilig stellen. »
Uiterst belangrijk voor de Zaikapitings wordt de hopelijk massale steun van onze supporters. Zij kunnen zoveel beter doen dan de 2400 tifosi die het Palazzetto Dello Sport tijdens de heenmatch deden zinderen en Avellino vooral tijdens de eerste helft vleugels gaven. De tot de nok gevulde Versluys Dôme moet veertig minuten lang een hel worden voor Avellino. Forza Zaikapitings! Go Oostende, go! Defense!!
« Vooral defensief wordt het kwestie van bij de pinken te blijven », weet bikkelharde verdediger Jean Salumu.
«Avellino is een complete ploeg die zowel inside met de 2m16 grote Oekraïnische kolos Kyrylo Fesenko en Marco Cousin, 2m11, als outside met bommenwerpers Maarten Leunen, Joe Ragland, Magnus Green en andere Adonis Thomas, vlot de weg naar de korf vinden. »
Dat Avellino zondagavond 1 januari in de Italiaanse Serie A met 82-86 ging winnen bij Caserta (#7) onderlijnt voor Jean Salumu hun huidige positieve flow. Dat ze daarbij liefst 36 bommen afvuurden – waarvan 15 succesvol – terwijl amper 5 assists op het scoreblad werden genoteerd, denkt Jean Salumu in het voordeel van BC Telenet Oostende te kunnen spelen.
« Maandag was het duidelijk shotten, shotten en nog eens shotten. Alleen, iedere match is anders. Welke tactiek zij tegen ons ook denken te hanteren, steeds wordt het kwestie van druk te zetten. Het zal erop aankomen onze gasten iedere mogelijk gemakkelijke shotkans te ontnemen. Falen wij daar als ploeg in, dan riskeren we snel op een achterstand te worden gespeeld en op achtervolgen aangewezen. Een situatie die we absoluut willen vermijden. »
Goed nieuws ook uit de  Oostendse ziekenboeg. Na enkele dagen rust in familiekring blijkt een sinds maandag volop mee trainende Correy Walden geen last meer te hebben van zijn nog tegen Limburg United opspelende rechter schouder. Aangemoedigd door zijn vanuit de States naar Oostende meegereisde ouders is Correy erop gebrand om  net zoals alle Zaikapitings het jaar 2017 met een knalprestatie te openen.
Go Oostende, go! Defense!!!
Back to top