BC Telenet Oostende - Juventus Utena: 59 - 69

Fysiek gedomineerd

Telenet Oostende had heel wat moeite met de fysieke présence van de Litouwers en leken bovendien ook wel wat geïntimideerd. Dit in combinatie met een offensieve off-day leverde een heel moeilijke wedstrijd op…

De bezoekers buitten hun fysieke overwicht meteen uit in combinatie met een hoge efficiëntie van hun beweeglijke centerspeler Cepukaitis. De weinige Oostendse productie kwam er van Djordjevic, Kesteloot en Kuridza. Omdat BCO  geen bal door de ring kreeg van buitenuit, bleef de bucket dan ook quasi hermetisch gesloten voor Katic en Boukichou (8-18). Een sterke invalbeurt van Walden en een driepunter van Djordjevic konden enkel beletten dat de kloof niet groter werd.

Ruststand: 22-37

De Kustploeg kwam duidelijk gemotiveerd aan de start van de tweede helft en kon met een strakkere verdediging en wat meer precisie in aanval de kloof weer verkleinen tot 37-42.  Oostende maakte echter nog steeds te weinig gebruik van zijn 4 ploegfouten en gaf bovendien teveel ruimte weg wat meteen afgestraft werd  met driepunters van Sulskis en Diggs gevolgd door twee opeenvolgende “2+1” situaties waardoor de remonte van BCO in geen tijd werd afgeslagen (40-55).

In het laatste kwart werden de sterkhouders dan maximaal gespaard met het oog op de topper van komende vrijdag in Charleroi, vooral omdat door de afwezigheid van de geblesseerden Keselj en Gillet de rotatiemogelijkheden zeer beperkt zijn.

Eindstand: 59-69

Lambrecht 0-4, Walden 9-4, Salumu 1-4, Katic 1-6, Boukichou 1-6, Djordjevic 5-2, Kuridza 2-8, Kesteloot 3-0, Newbill 0-3

Statistieken >>

Back to top