« Gaan voor 10de Supercup » (Jean Salumu)

Traditiegetrouw opent het duel tussen de landskampioen en de Bekerwinnaar één week voor de aanvang van de competitie het Belgische basketseizoen. Zaterdag 24 september om 20u30 reeds de 32ste editie van de Supercup. Absoluut recordhouder met 9 Supercups op 22 deelnames, doet BC Telenet Oostende in de eigen Versluys|Dôme tegen verliezend Bekerfinalist Antwerp Giants een gooi naar zijn 10de Supercup. Sterkhouder Jean Salumu bij onze Zaikapitings belooft alvast vuurwerk.

Het wordt wel even wennen voor onze trouwe Yellow Army supporters na het vertrek naar andere horizonten van Quentin Serron, Dominique Archie, Kyle Gibson en Niels Marnegrave. Vier toppers waarvan de leegte door de Taskforce werd opgevuld met minstens even grote talenten Vincent Kesteloot, Marko Jagodic Kuriza, DJ Newbill en Corey Walden. De jammergenoeg met een dubbele beenbreuk bij een EK-match voor Bosnië uitgevallen Nedim Buza (met maandenlange onbeschikbaarheid ten gevolg) werd inmiddels vervangen door de ervaringrijke Marko Keselj, waarvan niet zeker is of alle wettelijke administratie tijdig in orde zal zijn.

Jean Salumu is er rotsvast van overtuigd dat BC Telenet Oostende een sterk team op het parket zal verschijnen.
«Het is natuurlijk een beetje buikgevoel. Door mijn verplichtingen met de Belgian Lions (waarbij Jean Salumu zich samen met die andere Zaikapitings Khalid Boukichou en Vincent Kesteloot als groepswinnaar wist te plaatsen voor het EK 2017!) zag ik mijn nieuwe ploegmaats enkel tijdens de fandag. Maar onze assistent-coach Thierry Declercq, die dezelfde functie waarneemt bij de Belgian Lions, gaf ons regelmatig heel nuttige updates. Inmiddels kon ik nieuwe ploegmaat Vincent Kesteloot als een absolute topspeler ervaren en waarderen. Onze nieuwe Amerikaanse spelers Corey Walden en DJ Newbill zijn nog jong maar blijken een enorm potentieel te bezitten. Marko Jagodic Kuriza bewees tijdens de oefencampagne een sterke aanwinst te zijn, terwijl de ervaringrijke en getalenteerde Marko Keselj bij BC Telenet Oostende zich tot een absolute topper kan ontpoppen. Hopelijk is ook Pierre-Antoine Gillet binnen de kortste weken van zijn voetblessure verlost. Ook zijn inbreng wordt weer beslissend voor de ploeg.»

Zelf weet Jean Salumu dat door het vertrek van Quentin Serron zijn verantwoordelijkheid binnen de ploeg zoveel groter wordt.
«Ik besef dat de komende maanden  vrij veel van mij wordt verwacht. Eigenlijk een normale evolutie in mijn carrière. Elk jaar een stapje naar voor. Hoe sterk de tegenstand van de Antwerp Giants in de voor hen pas tweede te betwisten Supercup wordt (de Sinjoren haalden het in 2007 met 86-88 van BCO…), is voor Jean Salumu een open vraag.
« Ook Antwerp Giants komt met een vrijwel nieuwe ploeg op het parket. Nu grotendeels door hun coach Roel Moors samengesteld. Jammer genoeg viel hun center Christophe Beghin langdurig uit wegens kwetsuur. Toch verwacht ik mij aan een verbeten tegenstand. Natuurlijk zullen die enkele trainingen die BC Telenet Oostende  pas vanaf dinsdag voor het eerst met een bijna volledig potentieel,  niet genoeg zijn om de cohesie reeds optimaal te maken. Toch zie ik onze eerder reeds ingewortelde automatismen tussen Dusan, Rasko, Khalid en mezelf ook vlug aanpakken met de nieuwe jongens. Onze ijzersterke defense blijft hoofdtroef binnen ons zo geroemd ploegspel. Zaterdag doen wij alvast een gooi naar onze 10de Supercup. Zeker weten! »

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top