« Gedroomde finale play-offs « (Johan Verborgh)

« Het wordt een gedroomde finale van deze erg spannend verlopende play-offs. Okapi Aalstar is niet alleen sportief een topper. Zij hebben net als BC Telenet Oostende een zeer goede en talrijke achterban die hun ploeg ook op verplaatsing fanatiek steunt. Dat belooft ambiance in de hopelijk nokvolle tribunes en op het parket. Het wordt zeker niet gemakkelijk! », kijkt voorzitter Johan Verborgh van BC Telenet Oostende vooruit op de woensdagavond in eigen Sleuyter Arena beginnende clash tussen onze Zaikapitings en de Ajuinen.

Minder dan één jaar na huidig voorzitter Scooore!league  Arthur Goethals te hebben opgevolgd als voorzitter van de meest succesrijke basketploeg ooit van het land, kan dit debuutjaar van Johan Verborgh bij BC Telenet Oostende nu al niet meer stuk.
«Het is bijzonder leuk voorzitter te zijn van een team met dergelijk enorme kwaliteiten. Na onze vierde Beker van België op rij hoop ik nu ook voor het vijfde opeenvolgende jaar met het behalen van een 17de titel van Landskampioen de dubbel-dubbel te mogen vieren. Onze spelers zijn er stuk voor stuk klaar voor. Ik ben ook bijzonder fier op onze trouwe supporters. Hoe die Yellow Army ons vorige zaterdag in de beslissende 5de match halve finale tegen Limburg United aanmoedigde was een moment van kippenvel. Gewoon super! »
De finale play-offs tussen BC Telenet Oostende en Okapi Aalstar is een heruitgave van de finale seizoen 2013-2014. Toen haalden onze Zaikapitings het pas in de vijfde en beslissende match in de Sleuyter Arena van de zichzelf overtreffende Ajuinen die in elke thuismatch hun Forum tot een ware hel omtoverden.
« Ook nu zal het thuisvoordeel een grote rol spelen. Wat reeds tegen Limburg United werd onderstreept. Alhoewel, niet vergeten dat Okapi Aalstar ons net als Limburg United tijdens de Big Five Scooore!League in onze Sleuyter Arena wist te kloppen (86-89)… »
Kan Okapi Aalstar in de paint bogen op hun rots en ‘coaches speler van het jaar’ Ioana Tofi, gesteund door doorbrekend Belgisch talent Vincent Kesteloot en de kwikzilveren Amerikaanse scoremachine Kyan Anderson, dan moet BC Telenet Oostende het volgens voorzitter Johan Verborgh eerder heben van een meer uitgebalanceerde geheel.
« Hiermee bedoel ik ècht gans onze ploeg en niet één of enkele spelers, zonder daarbij de enorme en doorslaggevende inbreng van ons trainersduo Dario Gjergja-Thierry Declercq en hun staff te vergeten ».
« Zoals ik reeds stelde, gemakkelijk wordt het niet. Maar met deze ploeg en met de steun van onze Yellow Army in een compleet geel ogende Sleuyter Arena, moet het natuurlijk kunnen. »

Go Oostende, go! Defense!!

Back to top