Elan Chalon - BC Telenet Oostende: 83 - 65

Geen Europese finale …

Geen Europese finale voor Oostende. Het heeft niet mogen zijn. Tot halverwege het derde kwart leek alles nog onder controle, maar toen incasseerde de kustploeg een eerste tik. In het laatste kwart bleef BCO een hele tijd op een vijftal punten van kwalificatie hangen maar kon de forcing niet meer voeren. Uiteindelijk verlaat het team van coach Gjergja met opgegeven hoofd het Europees strijdtoneel na een toch wel meer dan geslaagde campagne!

Moustapha Fall, de 2m18 grote center bleef de volle 40 minuten tussen de lijnen en dat hebben de Oostendenaars geweten. Met een pak intimidatie en 6 blockshots veroorzaakte hij de hele wedstrijd lang heelwat Oostendse missers in de raket. Gillet met driepunters en uiteindelijk ook Katic die zich toch een aantal keer rond Fall kon wurmen, hielden hun team in koers (18-17). Naast Fall had Chalon natuurlijk ook Clark en deze keer een heel trefzekere Harris als speerpunten (31-26), maar een goeie invalbeurt van Kuridza en twee penetraties van Walden brachten de kustploeg heel even op voorsprong (35-36). Chalon zorgde met een 9-0 wel meteen voor ontnuchtering net voor rust.

Ruststand: 44-38

BCO kwam geconcentreerd uit de kleedkamers. Goeie defense, controle in rebound en geduldig zoekend naar de juiste opties voor Gillet en Katic, bracht Oostende weer helemaal in de partij (48-47). Wie hoopte dat de Fransen nerveus zouden worden, had het mis. Clark, Harris en Roberston zetten meteen orde op zaken en deelden Oostende voor het eerst in de partij een echte tik uit (61-50).  BCO was niet echt in staat om te reageren, maar bleef anderzijds wel een ganse tijd op +/- 5 punten van de kwalificatie hangen.  Begin van het 4e kwart stapelden de ploegfouten zich razendsnel op waardoor Chalon bij elke daaropvolgende fout naar de vrijworplijn mocht.  Oostende zocht aanvallend openingen onder doel maar liep zich te dikwijls vast op de lange armen van Fall (al dan niet foutief afgestopt) en van buitenuit was er enkel Gillet die zijn vizier scherpgesteld kreeg. Omdat aan de overkant Clark nog maar eens zijn talent etaleerde of chalon weer eens aan de vrijworplijn mocht postvatten, zakte het geloof op kwalificatie steeds verder weg waardoor het verschil groter werd dan de werkelijke waardeverhoudingen tussen beide teams.

Eindstand: 83-65

Statistieken >>

Back to top