Limburg United - BC Telenet Oostende: 57-78

Geen Limburgse revanche

Heelwat sporen van een felbevochten wedstrijd in de kleedkamer na de match. Limburg probeerde op een fysieke manier de kustploeg uit zijn ritme te halen maar dat lukte nooit echt. Diep in het 4e kwart bedroeg het verschil zowat 30 punten en hadden de kustjongens de zege definitief beet.

Wat Limburg wilde vermijden gebeurde toch: op basis van een solide verdediging en aanvallende productiviteit van Gillet, Katic en Kesteloot, had Oostende al een mooie kloof bij elkaar gespeeld (7-20). Alleen moest de pas ingekomen Walden al meteen het veld weer verlaten na een ongelukkige kniestoot tegen zijn kaak. Bij 10-26 heelwat consternatie toen een uitzinnige Mukubu zijn rechtstreeks tegenstander Marko Keselj wilde tekeer gaan. Mukubu had nochtans zelf de rel veroorzaakt door een kopstoot uit te delen, maar Keselj liet dit niet zomaar gebeuren…  Dubbele uitsluiting was het oordeel van de wedstrijdleiding die ondanks het daaropvolgende tumult en reacties van het publiek, de wedstrijd weer onder controle kreeg. Limburg putte wel energie uit deze situatie terwijl BCO even het noorden kwijt was (19-30). Met Djordjevic en Katic opnieuw tussen de lijnen kwam de controle vrij snel terug en via vrijworpen van Newbill kon Oostende toch met een mooie voorsprong de rust in gaan.

Ruststand: 32-44

Oostende kwam opnieuw geconcentreerd uit de kleedkamers en verraste de Limburgers opnieuw, net als in de eerste helft. Twee driepunters van Newbill en  één van Gillet, die trouwens ook heelwat rebounds plukte, zetten Oostende op weg naar twintig punten voorsprong (36-59). Bij Limburg kwam er buiten Simmons, Lodwick en Swing niet zoveel reactie. Kesteloot met twee driepunters en een dunk op aangeven van Djordjevic, zorgde voor 41-67. Even later nette Djordjevic zelf nog een driepunter en toen Gillet hetzelfde deed stond er met nog een viertal minuten te gaan zowaar dertig punten verschil op het scorebord (43-73). Wat volgde was enkel nog goed voor de statistieken want de wedstrijd was gespeeld.

Eindstand: 57-78

Statistieken>> 

Back to top