Geen man overboord

Dat een wedstrijd tot de laatste seconde kan worden beslist, bewees Limburg United woensdag in hun zinderende Alverberg door BC Telenet Oostende op de valreep tot een vijfde en beslissende wedstrijd te dwingen in de halve finales play-offs. Natuurlijk euforie bij de thuisploeg en ontgoocheling bij de Zaikapitings. Maar er is geen man overboord! In eigen nokvolle en geel kleurende Sleuyter Arena kan BC Telenet Oostende zich zaterdag alsnog het vijfde opeenvolgende jaar voor de finale play-offs plaatsen. En daarbij rekent de ploeg dan ook op de broodnodige lokale steun van onze Yellow Army. Money time voor iedereen!

Burgemeester-basketkenner Johan Vande Lanotte wilde het voor aanvang van deze zich bijzonder boeiend aankondigende play-offs dan wel niet met zoveel woorden gezegd hebben, maar de clash tussen BC Telenet Oostende en Limburg United bewees tot nog toe veel van een finale avant la lettre te zijn. Een tweestrijd die zich behoudens de eerste match, een werkelijke walk-over voor BC Telenet Oostende, na zich na drie nagelbijtende en hoogstaande toppers uitspon tot een ’winner takes all’ vijfde match.
Voor een aantal mensen in beide teams een ‘déjà vu’ situatie…
Even het geheugen opfrissen: in mei 2007 stonden de voorganger van Limburg United – toen als Bree in competitie en met hun huidige coach Brian Lynch nog als speler – en BC Telenet Oostende reeds tegenover elkaar in de finale play-offs. De statistieken van deze eveneens op een vijfde match uitdraaiende clash spreken alvast in het voordeel van onze Zaikapitings. Ook toen won BCO de eerste thuismatch met de vingers in de neus (81-61), om in Bree met 86-77 de boot in te gaan, thuis terug met 89-70 te winnen en in de vierde wedstrijd met…77-76 te verliezen. Met de steun van onze alles gevende Yellow Army draaide de beslissende vijfde match in de Sleuyter Arena uit op een Oostendse 100-77 zege.

Herhaalt dit scenario zich ook nu, dan betwist BC Telenet Oostende volgende week de finale play-offs!
Een gegeven waar geen enkele recht geaarde supporter van de Zaikapitings aan twijfelt. Ook onze spelers niet. Zij beseffen waar het woensdag in het verre Limburg iets minder ging en weten zeer goed hoe het ècht moet. Gans de ploeg is mentaal en fysiek klaar voor deze beslissende wedstrijd tegen een Limburg United dat nog steeds alles te winnen heeft en niets te verliezen!

Alle Zaikapitings doen een warme oproep aan hun supporters uit Oostende en wijde omgeving om zaterdag massaal af te zakken naar de Sleuyter. Voor BC Telenet Oostende, is zaterdag voor de zoveelste keer nogmaals een dag van de waarheid. De Sleuyter Arena moet nokvol zitten en zinderen met allemaal in het geel gestoken onvoorwaardelijke supporters. Niet twijfelen, doen! BC Telenet Oostende heeft u allemaal nodig!

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top