BC Telenet Oostende - Spirou Charleroi: 91 -71

Geen nieuwjaarsgeschenk voor de Spirous

Na de welverdiende rust tijdens de kerstdagen moest Oostende meteen weer op scherp staan want er stond niets minder dan de Belgische “Clasico” op het programma. De Carolo’s die voor nieuwjaar het juiste ritme leken gevonden te hebben, botsten op de collectieve kracht van de thuisploeg die oververdiend de zege naar zich toe trok…

De Spirous stootten onmiddellijk op de defensieve muur van de thuisploeg waarin Serron meteen Mallet het leven moeilijk maakte. Aanvallend schoot de thuisploeg ook het best uit de startblokken via twee driepunters van Gillet (10-2). Charleroi had aanvankelijk enkel zijn center Watkins die zich een paar keer kon doorzetten maar het profiteerde vooral van enkele verdedigende misverstanden van de thuisploeg. Toen Mallet hieruit een driepunter lukte en Hamilton zijn voorbeeld volgde, kwam Charleroi heel even aan de leiding (19-21).

Niet voor lang want via 6 punten van Wright die perfect bediend werd door Marnegrave, nam Oostende de leiding weer over (24-23). Charleroi probeerde het ook met een zoneverdediging maar door de vlotte balcirculatie gevolgd door twee rake driepunters van Ponitka bouwde de thuisploeg zijn voorsprong steeds verder uit (42 – 33). Buiten een driepunter van Mallet kwamen de bezoekers enkel nog via vrijworpen tot scoren.

Ruststand: 45 – 35

Na de pauze werd hezelfde recept gehanteerd: Serron hield Mallet aan de praat en Brent Wright gaf geen duimbreed toe aan Watkins. Met Mallet in de tang bleven de bezoekers op zoek naar creativiteit om de Oostendse verdediging te ontwrichten. Voor Oostende bleef Wright vlot scoren en mikten Gillet, Thompson en Djordjevic elk een driepunter  binnen (58-40). Charleroi probeerde het nogmaals met een zone-verdediging maar opnieuw mikte Ponitka 2 opeenvolgende driepunters binnen en zo stond meteen de twintiger op het scorebord (66-44).

Serron diende met pijn aan zijn voet het terrein te verlaten maar ook Salumu deed het  defensief behoorlijk tegen de bezoekende spelmaker die als enige wat creativiteit wist te brengen bij zijn team. De Oostendse verdediging bleef standhouden en ook aanvallend werd Berggren goed aangespeeld en mikte Salumu nog een driepunter binnen voor een maximale voorsprong bij 78-50.

Net zoals het tweede en derde kwart moest Charleroi het van de talrijk toegekende vrijworpen hebben om nog tot scoren te komen maar de Oostendse voorsprong was te groot om nog voor enige dreiging te kunnen zorgen. Enkel een bezoekende buzzerdriepunter op het eindsignaal reduceerde de finale voorsprong tot 20 punten.

Eindstand: 91 – 71

Aangezien de scoutingcomputer het halverwege de tweede helft heeft begeven zijn er voorlopig geen statistieken of gescoorde punten voor handen.

Back to top