Preview BC Telenet Oostende - Belfius Mons-Hainaut

Geen seconde verflauwen (Pierre-Antoine Gillet)

Geen Eurocup deze week voor de Zaikapitings. Wat niet betekent dat ze van extra recuperatiedagen genieten. BC Telenet Oostende betwist dinsdagavond de heenmatch kwartfinale Beker van België in eigen huis tegen Belfius Mons-Hainaut. Een volgens sterkhouder onder de borden en driepunt specialist Pierre-Antoine Gillet „moeilijke maar haalbare kaart”.

„Een bekerwedstrijd met heen- en terugmatchen is altijd een heikele bedoening. Zeker als je de eerste wedstrijd in eigen huis speelt. Dan moet absoluut met een zo hoog mogelijk verschil worden gewonnen. Kwestie van een serieuze buffer op te bouwen en een altijd mogelijk verlies on the road niet tot uitschakeling te laten uitdraaien. Iedereen bij BC Telenet Oostende is zich terdege bewust van deze situatie. Dus zullen we volle veertig minuten super geconcentreerd moeten spelen”.

Dat BC Telenet Oostende die moeilijke klus tegen een volgens Pierre-Antoine Gillet steeds beter spelend Belfius Mons-Hainaut (dat in de achtste finale KBGO Duva Fruit in het Oostendse Sportcentrum met 61-87 uitschakelde) zonder zijn gekwetste sterkhouders Quentin Serron (nog 3 à 4 weken out), Jarred Berggren (die maandag de loopoefeningen begon na zijn meniscusoperatie) en Niels Marnegrave (verzwikte enkel rechter voet en minstens één week out) moet klaren, betekent ontegensprekelijk een handicap voor de dit seizoen thuis zowel in Eurocup als Ethias League nog steeds ongeslagen Zaikapitings.

„Jammer maar niks aan te doen. Tenzij ons nog meer inzetten voor de ploeg”, blijft P.A. Gillet nuchter.

„Het uitvallen van Jarred wordt goed opgevangen door Gregory Etchenique. Zonder Quentin en Niels vormt een groter probleem. Het betekent twee rotatiemogelijkheden minder. In een hard betwiste wedstrijd kan zoiets doorslaggevend zijn. Gelukkig weet onze coach Dario Gjergja perfect met deze spijtige situatie om te gaan. Samen met assistent-coach Theirry Declercq dokterde hij enkele oplossingen uit. Sinds zondag trainden wij volop in functie van deze nieuwe situatie. Ik ben er zeker van dat onze coach ook nu een perfecte mix zal vinden om alle beschikbare spelers het maximum van zichzelf te laten geven op het parket.”

Dat BC Telenet Oostende eind november in de Ethias League met 84-75 verloor bij Belfius Mons-Hainaut, ligt Pierre-Antoine Gillet nog zwaar op de maag.

„Wij moesten het tegen een onder de borden ontketende Jason Love (28 punten!) in de paint doen zonder de nog gekwetste Brent Wright en zijn vervroegd naar Turkije vertrokken vervanger Stipanovic. Met Brent en Gregory, samen met een terug op volle kracht spelende Wes er bij hebben wij nu meer troeven in handen.”

Meer dan ooit rekent het door kwetsuren geteisterde BC Telenet Oostende dinsdagavond op de steun van zijn supporters.

Go Oostende, go! Defense!!

Not in our house!!!

Back to top