« Geen seconde verzwakken » (Dusan Djordjevic)

De topmatchen volgen elkaar tegen razend tempo op voor BC Telenet Oostende. Amper is het drieluik Aalst-Avellino-Antwerpen door de Zaikapitings succesvol afgesloten, of woensdag wacht hen reeds de confrontatie in eigen VersluysIDôme met Iberostar Tenerife, leider groep D Champions Basket League en derde in de Spaanse Liga EndesaL « Dit wordt pas de èchte test om te zien hoe sterk en hoe goed het stilaan naar zijn betere vormpeil toegroeiend BC Telenet Oostende vandaag is. Het wordt een knaller, dat verzeker ik nu al, » stelt ploegkapitein Dusan ‘the general’ Djordjevic.

« Denkelijk is dit Iberostar Tenerife wel de sterkste ploeg die wij dit seizoen al te bekampen kregen. Zeker als je hun resultaten bekijkt. Leider in de Champions Basket League en derde in de Liga Endessa, voor mij toch de sterkste competitie van Europa, zegt eigenlijk alles. Willen wij een kans op winst maken, dan zullen wij in alle onderdelen van het spelletje alles uit de kast moeten halen. Volle veertig minuten geconcentreerd verdedigen als ploeg èn aanvallend door de juiste shotkeuzes te maken. »
Toch kan men niet wegcijferen dat het tot voor kort als onoverwinnelijk gewaande Tenerife ook zijn zwakkere kantjes heeft. Zo verloren de zwart-gelen vorige week in eigen huis, na één verlenging, van Strasbourg (F) en leden ze zondag een zware 86-59 nederlaag bij leider Liga Endesa, Real Madrid. Dit laatste resultaat is voor Dusan Djordjevic geen maatstaf.
« Real Madrid is een ploeg van andere dimensie. Tenerife kon tot het begin van het tweede kwart aanklampen. Uit de statistieken leerde ik wel dat ze in de rebound (40-20!) totaal werden gedomineerd en na de rust (46-32) veelal met hun tweede lijn-spelers op het parket stonden. »
Een analyse van ‘the general’ die trouwens op de website van Iberostar Tenerife wordt bevestigd.
« Coach Jesus Vidorreta spaarde zijn basisvijf voor de zware komende opdrachten », luidt het.
In die basisvijf wordt het mooie weer gemaakt door de Nederlandse power-forward Aaron Doornekamp (#42) samen met de Spanjaarden Strong Forward Javi Beiràn (#33), Center Fran Vazquez (#17) en Shooting Guard Rodrigo San Miguel (#0) naast de Amerikaanse Point Guard Davin White (#34).
« Wie ook op het parket staat, bij Tenerife zijn het allemaal steengoede basketters, » waarschuwt Dusan Djordjevic. Meteen ook verwijzend naar de sterkte van het iedere match beter spelend BC Telenet Oostende.
« Hopelijk kan Corey Walden spelen na zijn zaterdag tegen Antwerp Giants opgelopen voetverzwikking en heeft Jean Salumu niet teveel hinder van de in dezelfde match opgelopen barst in de neus of het speciaal neusmasker waarmee hij zal moeten spelen. Verder zie ik dat DJ Newbill naast onze andere nieuweling Vincent Kesteloot iedere match spelbepalender wordt, dat Pierre-Antoine Gillet zich zoals vorig seizoen als een ware turbo van de Zaikapitings profileert en dat Rasko Katic, Marko Kuridza en Khalid Boukichou een moeilijk te nemen vesting vormen. Met nu ook Jean-Marc Mwema erbij beschikt BC Telenet Oostende over een zeer goed uitgebalanceerd team. Aan ons om dat iedere match weer op het terrein te bewijzen. Zeker woensdag tegen Tenerife ».
Op naar de tweede Champions Basket League zege voor onze Zaikapitings? Komaan Yellow Army, help BC Telenet Oostende als beste supporters van het land!

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top