Herbalife Gran Canaria - BC Telenet Oostende: 79 -70

Geen stunt in Gran Canaria

Gran Canaria had het voorbeschouwend interview met Pierre-Antoine Gillet van op onze website integraal vertaald en overgenomen op zijn eigen website. De Spanjaarden wisten dus dat de Oostendenaars uit waren op een stunt en in hun eigen kansen geloofden. Bij 66-63 op luttele minuten voor het eindsignaal kwam de kustploeg toch heel dicht in de buurt…

Gran Canaria startte zoals ze in Oostende de wedstrijd beëindigd hebben. Verschroeiend hard, heel efficiënt en collectief (in het eerste kwart hadden reeds 10 spelers bijgedragen aan de score) . De 2m20 lange Tavares heerste aanvankelijk onder de borden met blockshots en rebounds (20-9). Gillet met een driepunter en een lay-up, luidde de eerste achtervolging in waarin Marnegrave zowel Prince en Berggren op weg zette naar één of meerdere scores (26-18).  Kendal, Newly en Tavares lieten niet begaan en diepten het verschil opnieuw uit tot een maximale voorsprong bij 37-22.

Oostende was niet van slag en reageerde meteen via twee driepunters van Prince en een dunk van Ponitka (37-31). Opnieuw Newly pruttelde tegen maar dankzij Muya bleef de kloof aan de rust nog steeds overbrugbaar.

Ruststand: 45-36

Na de rust opende Bellas voor de thuisploeg meteen met een driepunter. Berggren, die goed werd aangespeeld, en Ponitka met zijn eerste driepunter, zetten meteen de achtervolging in. Na nieuwe driepunters van Prince en Gillet nadere Oostende een eerste keer tot 57-53, wat de thuisploeg naar een time out deed grijpen om het Oostendse ritme te breken.  Toch ging Oostende op hetzelfde ritme door want Berggren bleef afwerken en Gillet deed er nog een driepunter bij (66-63).

Maar toen ging het mis: een driepunter van Pauly gevolgd door enkele Oostendse slordigheden die meteen door de thuisploeg werden afgestraft, resulteerden in een 8-0 tussenspurt (78-63) vlak voor het einde van de partij. Meteen was ook de kans op een Oostendse stunt verkeken maar al bij al kunnen de Oostendse spelers wel met opgeheven hoofd terugblikken op een zeer verdienstelijke wedstrijd.

Eindstand: 79 – 70

Berggren 14, Serron 0, Echenique 6, Muya 6, Marnegrave 0 (5 assists), Wilkinson 2, Gillet 13, Salumu 0, Ponitka 9, Boukichou 0, Djordjevic 54 (5 assists), Prince 16

Voor de volledige statistieken: klik hier>>

Back to top