Geen twee zonder drie

Dat het de pole position voor de komende play-offs zo snel mogelijk wil veiligstellen zette BC Telenet Oostende de afgelopen dagen al dik in de verf met spraakmakende overwinningen on the road tegen rechtstreekse concurrenten Spirou Charleroi en Liège Basket. Geen twee zonder drie woensdagavond, met als afsluiter van hun “Waalse week” de verste verplaatsing van het seizoen naar VOO Verviers-Pepinster?

Op papier mag het dan wel een gemakkelijk haalbare kaart lijken, de werkelijkheid is anders. Iedere ploeg zet immers steevast zijn beste beentje voor om onze 15-voudige Bekerwinnaars en regerende landskampioen BC Telenet Oostende proberen een hak te zetten. Wat woensdag in de Hall du Paire niet anders zal zijn door het door Julien Marnegrave geleide VOO Verviers Pepinster van oude bekende Ralph Biggs & C°.

De Wolves ( 25 verloren en 7 gewonnen matchen) mogen dan wel in hun drie rechtstreekse confrontaties met de Zaikapitings (7 verloren en 25 gewonnen matchen) dit seizoen telkens een twintiger hebben geslikt, zij willen absoluut hun 8ste plaats in de Ethias League verdedigen, en op die manier Brussels en Kangoeroes Willebroek achter zich laten.

Daarbij rekent coach “papa” Marnegrave vooral op zijn voor enkele weken nieuw aangetrokken point-guard James Washington. Uitkijken dus wat deze vermag tegen zijn rechtstreekse opponenten Dusan Djordjevic en “zoon van” Niels Marnegrave.

Kan coach Dario Gjergja rekenen op zijn stilaan beroemd geworden brede maar ook getalenteerde kern om vanuit een betonnen verdediging alle mogelijke wedstrijdsituaties de bovenhand te behouden? Dan ziet het er naar uit dat VOO Verviers-Pepinster het ook nu weer meer van zijn Nigeriaanse center Akin Akingbola, in 2011 nog met Nancy kampioen van Frankrijk, alsook van enkele geniale ingevingen van Alexander Libert en Ralph Biggs zal moeten hebben.

Go Oostende, go! Defense!!

Back to top