«Gefocust om te winnen » (Tim Lambrecht)

Er wacht BC Telenet Oostende zaterdagavond iets voor 20u30 ongetwijfeld een oorverdovende en staande ovatie in onze Sleuyter Arena. De zege in de bekerfinale tegen de Antwerp Giants, die ze door een toevalligheid in de kalender nu in competitie opnieuw treffen, was dan ook overtuigend. Voor het Belgisch basketball immers een historisch feit want nooit eerder kon een ploeg “The Cup” vier maal na elkaar winnen. Bovendien wordt BC Telenet Oostende met 17 Bekers van België ook de absolute recordhouder.

Winnaar Beker van België met BC Telenet Oostende, winnaar Beker van Vlaanderen U21 met de Basketschool en winnaar Beker van Vlaanderen U18 met Basket@Sea mocht de jonge Tim Lambrecht in hetzelfde weekend zowaar drie Bekers de lucht insteken! … Een ‘triple’ die de amper 18-jarige Tim Lambrecht (2m08), die door zijn coaches Dario Gjergja en Sam Rotsaert naar een veelbelovende carrière wordt begeleid, allerminst laat zweven. Hij beseft dat de weg naar de baskettop nog heel lang is en heel wat inspanningen vergt.
«Het was natuurlijk heel fijn bij de ploeg te behoren die de Beker van België won. Toch beschouw ik het meer als The Cup behaald door de rest van de ploeg. Ik speelde immers amper een paar minuten », onderstreept de uit Nieuwpoort afkomstige en aanvankelijk bij Mibac Middelkerke gevormde Tim Lambrecht heel bescheiden.
Of hij zaterdag in de laatste wedstrijd reguliere competitie Scooore!League, opnieuw tegen de Antwerp Giants terug speelkansen krijgt, laat Tim Lambrecht in het midden: «Daar beslist enkel de coach over. Ik weet alleen dat ik de komende jaren bij BC Telenet Oostende in de gunstige zin moet proberen te evolueren. Ik voel dat coach Gjergja vertrouwen heeft in mij. Met hem moet ik de nodige ervaring en techniek opdoen. Onder coach Rotsaert kan ik mij intussen bij DUVA verder uitleven met heel wat speelminuten. »
Wat de wedstrijd tegen Antwerp Giants brengt, is Tim Lambrecht zeer duidelijk in: « BC Telenet Oostende mag niet berusten in deze bekerwinst en is erop belust om ook deze confrontatie met de Sinjoren te winnen. Na twee dagen rust in het begin van de week vloog iedereen er terug in op training. Wij zijn gefocust en tenvolle geconcentreerd op deze match met als enige doel om deze eveneens te winnen! »

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top