Preview Okapi Aalstar - BC Telenet Oostende

„Geladen en gevaarlijke match” (Thierry Declercq)

Pas goed terug in matchritme na een voetletsel dat hem wekenlang van het parket hield, mist BC Telenet Oostende’s meester verdediger Quentin Serron woensdagavond de topper in het Aalsterse Forum tegen Okapi Aalstar. Een ramp voor Q die zaterdag tegen VOO Verviers-Pepinster na amper twee spelminuten kermend naar de kant moest. Het MRI onderzoek maandag toonde een licht scheurtje in de voorste ligamenten rechter voet. „Gelukkig kunnen wij op een ruime en getalenteerde kern rekenen. Iedereen is klaar om een tandje extra bij te steken”, bekijkt assistent-coach Thierry Declercq de spijtige situatie nuchter.

Het was te mooi om waar te zijn. Ploegkiné Jos Desmet zag de ziekenboeg van BC Telenet Oostende pas vorige week helemaal leeg lopen, of het noodloot sloeg terug toe. Wes Wilkinson in bed met buikgriep en Quentin Serron die zijn rechter voet verzwikte.

„Gelukkig zonder tè ver dragende gevolgen. Hopelijk krijgen we Q tegen zaterdag in de zoveelste topmatch tegen Belfius Mons-Hainaut terug klaar”, uitte kiné Jos Desmet maandagmiddag zijn prognose na het bekijken van de MRI-scan. Een paar uur eerder reeds bewees Wes Wilkinson op shottraining de buikgriep al vergeten te zijn.

Assistent-trainer Thierry Declercq van BC Telenet Oostende hoopt ondanks al die tegenslag toch op een goede afloop van wat hij denkt „een geladen en gevaarlijke match” te worden.

„Na de door hen fel gecontesteerde 82-83 nederlaag tegen BC Telenet Oostende eind januari komt Okapi Aalstar ongetwijfeld extra gemotiveerd aan de opworp. Zeker nu ze terug op hun goudhaantje Derek Raivio, gemiddeld goed voor 18 punten per match, kunnen rekenen. BC Telenet Oostende mag zich door dit alles niet laten beïnvloeden. Wij moeten blijven uitgaan van onze eigen sterkte en onze match spelen met geloof in eigen kunnen.”

Door het uitvallen van Quentin Serron zal coach Dario Gjergja over één rotatie minder beschikken wat meer speelminuten voor Ryan Thompson, Mateusz Ponitka en Jean Salamu betekent.

„Het is voor ons geen nieuw gegeven. Wij weten wat ons te doen staat. Onze ploeg bewees het vorige week nog in de intensief betwiste topper tegen Belfius Mons-Hainaut dat van een dipje geen sprake is. Nu we terug in een ritme van twee wedstrijden per week komen, moeten we volop onze brede kern gebruiken.”

Thierry Declercq waarschuwt er wel voor dat der wedstrijd Okapi Aalstar – BC Telenet Oostende zoveel meer is dan een duel Raivio-Djordjevic/Marnegrave.

„Aan ons om te beletten dat Butler zowel als driepuntspecialisten Cummard en Dreesen (5/5 bommen zaterdag tegen Brussels) in de match komen. Inside spelen Young en Tofi traditioneel sterk tegen BC Telenet Oostende. Gelukkig groeit Jared Berggren na zijn knieblessure terug naar zijn betere vormpeil toe en is hij in de bucket complementair voor Brent Wright.”

Go Oostende, go! Defense!!

Back to top