BBC Gembo - BC Telenet oostende: 74-97

Gembo kan Telenet Oostende niet verrassen

Gembo kon één helft behoorlijk standhouden, maar net voor de rust schakelde Oostende een versnelling hoger. Na de pauze stond er al snel een twintiger verschil op het scorebord en was de kwalificatie voor de volgende ronde een feit.

Oostende nam een behoorlijke start en via Serron was de 5-0 in geen tijd weggewerkt (7-7). Gembo kwam toen echter nog maar goed op dreef en verraste meermaals van achter de driepuntlijn (27-19). Niettegenstaande de Antwerpenaren zich parkeerden in een zoneverdediging, vonden ze geen oplossing om Katic het scoren te beletten (27-25).  Gembo bleef echter van steeds verder zijn driepunters binnenmikken en mocht ook meermaals aan de vrijworplijn postvatten (33-27).

Maar op enkele minuten voor rust vond Gibson het welletjes. Hij mikte in geen tijd 8 punten binnen waarna Oostende definitief de leiding nam (35-41).

Ruststand: 38-43

Na de rust consolideerden Boukichou, Archie en Gibson aanvankelijk de voorsprong, waarna Salumu en Gillet via driepunters de twintiger verschil lieten optekenen (50-70).  Oostendse energie met Serron en Djordjevic als drijvende kracnten hielden de Oostendse intensiteit op niveau waardoor de thuisploeg het steeds moeilijker kreeg. Aanvallend woog Katic opnieuw zwaar door op de verdediging van Gembo (57-86) waarna Hemeleers, Lambrecht en Buza het veld werden ingestuurd om de rest van de wedstrijd rond te maken.

Eindstand: 74-97

Lambrecht 0, Hemleers 4, Serron 11, Buza 4, Marnegrave 6, Gillet 8, Salumu 9, Katic 14, Boukichou 11, Djordjevic 8, Archie 10, Gibson 12

Back to top